Jaunajam «Vienotības» līderim svarīgs uzdevums būs rast kopīgu valodu ar Āboltiņu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Jaunajam «Vienotības» vadītājam svarīgs uzdevums būs rast kopīgu valodu ar partijas līdzšinējo līderi Solvitu Āboltiņu, sarunā ar aģentūru BNS pauda politologs Filips Rajevskis. Āboltiņa sestdien notiekošajā partijas kongresā, visticamāk, tiks ievēlēta politiskā spēka valdē, viņš prognozēja.

«Viņa ir konstrastaina personība, bet nevajag aizmirst viņas politisko pieredzi, un mēs arī nezinām, kā uz viņu reaģē partijas biedri. Es domāju, ka no viņas veiktās politikas daudzi ir guvuši labumu,» stāstīja politikas eksperts. Ja tas nenotikšot, tas būšot liels zaudējums partijai, sacīja Rajevskis.

Tomēr eksperts domā, ka viņai būs grūti strādāt valdē, jo viņa ir pieradusi būt partijas līdere un «respektēt tikai reto». Tas arī būšot svarīgs uzdevums jaunajam priekšsēdētājam – atrast kopīgu valodu ar Āboltiņu, kura vēl arvien vadīs frakciju.

«Tas kurš panāks, ka Solvita Āboltiņa viņu respektē, būs ieguvis pusi no panākumiem un respekta partijā, jo biedri noteikti skatīsies uz to, vai viņu respektē Āboltiņa,» pauda Rajevskis. Tie esot emocionāli jautājumi, bet svarīgi šādu personu grupā, kāda ir «Vienotība».

Sestdien notiek «Vienotības» ārkārtas kongress. To sasaukt ātrāk par iepriekš lemto oktobri, aicināja partijas reģionālās nodaļas.

Partijas priekšsēdētāja amatam ir divi kandidāti - bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs un partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Edvards Smiltēns.

Pašreizējā partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uz priekšsēdētājas amatu atkārtoti nekandidēs, taču kandidēs uz valdes locekļa amatu.

Jau ziņots, ka «Vienotība» jaunākajos centra SKDS publicētajos partiju reitingos maijā ieņem ceturto vietu ar 5,4% vēlētāju atbalstu. Pēc «Latvijas Faktu» aptaujas par «Vienotību» balsotu mazāk - 4,1%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu