Saeimas deputātu atalgojums aprīlī atšķīries vairāk nekā divas reizes

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Inkēns, Saeimas Administrācija

12.Saeimas deputātu aprīlī saņemtais atalgojums atšķīries vairāk nekā divas reizes - tas mērojams robežās no 1704 līdz 3398 eiro, liecina Saeimas mājas lapā pieejamā informācija.

Aprīlī lielāko atalgojumu saņēmis ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis - 3398 eiro. Tāpat Brigmanis saņēmis 548 eiro lielu transporta izdevumu kompensāciju.

NA frakcijas vadītājs Raivis Dzintars saņēmis 2884 eiro, kā arī papildus 389 eiro transporta izdevumu kompensāciju, kas ir otrais lielākais atalgojums, saskaņā ar publicēto sarakstu. Pēc atalgojuma lieluma tālāk seko Saeimas Aizsardzības iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis («Vienotība») ar 2742 eiro, papildus 241 eiro transporta izdevumu kompensācija, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns (ZZS) ar 2651 eiro, papildus 658 eiro dzīvojamo telpu īres un transporta izdevumu kompensāciju, kā arī Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs un NA frakcijas vadītāja vietnieks Gaidis Bērziņš ar 2604 eiro atalgojumu. Bērziņš nav saņēmis transporta vai īres kompensāciju.

Salīdzinoši mazāko atalgojumu - 1704 eiro - saņēmuši 15 deputāti - Inga Bite (LRA), Valters Dambe (ZZS), kurš papildus saņēmis arī 581 eiro transporta izdevumu kompensāciju, Andrejs Elksniņš («Saskaņa») - saņēmis 700 eiro dzīvojamo telpu īres kompensāciju, Aleksandrs Jakimovs («Saskaņa»), papildus saņēmis 622 eiro dzīvojamo telpu un transporta izdevumu kompensāciju, Artuss Kaimiņš, Guntis Kalniņš (ZZS), kurš papildus saņēmis 635 eiro transporta izdevumu kompensāciju, Ivans Klementjevs («Saskaņa»), Aivars Meija (NSL), «Saskaņas» frakcijas deputāti Vladimirs Nikonovs, papildus saņemot 698 eiro dzīvojamo telpu un transporta izdevumu kompensāciju, Ņikita Ņikiforovs, Raimonds Rubiks, Zenta Tretjaka - saņēmusi 413 eiro transporta izdevumu kompensāciju, kā arī «Vienotības» pārstāvis Viktors Valainis, Dzintars Zaķis («Vienotība»), kurš saņēmis 616 eiro transporta izdevumu kompensāciju aprīlī, un Igors Zujevs («Saskaņa»).

Kopumā dzīvojamo telpu īres un transporta kompensācijās deputātiem aprīlī izmaksāti 26 535 eiro, no kuriem 17 072 eiro par transportu, savukārt 9462 par dzīvojamo telpu īri.

Jau ziņots, ka deputāta atalgojumu veido mēnešalga un mēnešalgas daļa par amata pildīšanu. Par amata pildīšanu piemaksu saņemt Prezidija locekļi, Saeimas komisijas priekšsēdētājs, vietnieks un sekretārs, izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs, vietnieks un sekretārs, apakškomisijas priekšsēdētājs un sekretārs, kā arī frakcijas priekšsēdētājs un vietnieks. Deputātiem ir tiesības arī uz īres un transporta kompensācijām. No piemaksām par amatu pildīšanu deputātiem var atteikties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu