TVNET izvēlas 2008. gada Latvijas sievietes (88)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klāt ir decembris un līdz ar to arī gada beigas, kas nozīmē, ka mūsu redakcijā viens pēc otra top dažnedažādi topi par to, kas paveikts un kas visvairāk palicis atmiņā, atskatoties uz pēdējiem 12 mēnešiem. Šoreiz par pašmāju skaistākajām un interesantākajām jaunās paaudzes daiļā dzimuma pārstāvēm.

Jau pagājušo gadu mēģinājām izvairīties no visām tā dēvētās dzeltenās preses publikācijām, lai tomēr mazliet aizķertos arī kaut kas no mūsu pašu rakstura un gaumes īpatnībām. Atgādināsim, ka 2007. gada sarakstā tika iekļautas četras aktrises, četras televīzijas personības, viena fotogrāfe un tikai viena dziedātāja. Arī šoreiz esam spiesti brīdināt, ka, iespējams, kādu no minētajām personībām nepazīsit, taču, domājams, tas padarīs piedāvājumu tikai vēl interesantāku.

Un tā, kā jau ierasts, mūsu noteicošie kritēriji, izvēloties Latvijas daiļākās dāmas, ir: sievišķīgums, seksualitāte, panākumi, prāta dotības un attieksme. Tas viss bez noteiktas secības vai iedalījuma.

Mūziķe Ksenija Sundejeva

Pašmāju muzikālās apvienības „Tribes of the City” soliste, sabiedrībā pazīstama kā vienkārši Ksenija, šogad ir ne tikai aktīvi spodrinājusi savu mūziķes tēlu, bet arī pamanījusies iesaistīties visnotaļ interesantā un kritiķu slavētā režisora Jāņa Norda kinolentē „Amatieris”. Vēl šodien radio ir dzirdama viņas izpildītā dziesma „Vienā pārī”, kas ierakstīta sadarbībā ar „Satellites LV”. Ksenijas foto šogad greznoja avīzes „Diena” Izklaides vāku.

Mūziķe Ksenija Sundejeva (Amatieris)

TV personība Elīna Doļģe

Šajā sarakstā Elīna, iespējams, būs viena no vispazīstamākajām. Jau ilgāku laiku viņa plašākai publikai ir zināma kā žurnāliste un LNT raidījuma ''''Tautas balss'''' vadītāja. Jāpiebilst, ka Elīna šogad ir ieguvusi maģistra grādu starptautiskajās attiecībās. Brīvajā laikā, padarot savu ikdienu aizraujošāku, Elīna nodarbojas arī ar džeza un tautas dejām. Šogad viņas foto greznoja žurnāla „Klubs” vāku. Mūsuprāt, Elīna ir visspožākā pašmāju TV daiļā dzimuma pārstāve.

TV personība Elīna Doļģe (foto: Gatis Rozenfelds)

Sportiste Dita Krūmberga

Dita plašākai publikai kļuva pazīstama, šovasar spēlējot Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvā Pekinas olimpiādē. 12. numura īpašniece gan pirmos panākumu laurus plūca, jau spēlējot ASV koledžu basketbola konferencē. Dita pat pamanījās iekarot vietu konferences simboliskajā piecniekā, bet Mount St. Mary universitātē kļuva par rezultatīvāko spēlētāju. Arī nākamgad basketboliste būs redzama uz laukuma “TTT Rīga” komandas rindās. Dita šogad bija redzama uz žurnāla „FHM” vāka.

Sportiste Dita Krūmberga

Balerīna Elza Leimane

Balerīna Elza Leimane šosezon sevi spilgti parādījusi galvenajās lomās baletā "Žizele" un Artūra Maskata izrādē "Bīstamie sakari". Tāpat Elza ir strādājusi izrādēs "Gaišais strauts", kā arī "Romeo un Džuljeta". Operas soliste šogad piedalījusies Jūrmalas pasākumā "Baltijas baleta zvaigznes", kā arī konkursos un festivālos ārvalstīs. Diemžēl gan jāatzīst, ka burvīgās un talantīgās dejotājas parādīšanās publiskajā telpā šķiet retums. Kas, protams, mūs neapmierina...

Balerīna Elza Leimane (foto: Janis Vingris/spotnet.lv)

TV personība Žanete Skarule

Žanete pēdējā gada laikā ir panākusi neiespējamo un nu kļuvusi par vienu no pieprasītākajām slavenībām Latvijas medijos. Žanete savu karjeru sāka jaunizveidotajā mūzikas televīzijas kanālā "MTV", bet šogad sevi plašākai publikai prezentēja populārajā LNT šovā “Zvaigžņu lietus 2”. Pārbaudījums un kritika bija gana liela, bet Žanete nepadevās un, tagad atskatoties, joprojām, tā sakot, ir noturējusi savu līniju. Ar to arī no sirds apsveicam! Šogad Žanetes foto rotāja žurnāla „FHM” vāku.

TV personība Žanete Skarule

Modele Beāte Stivriņa

Beāte Stivriņa noteikti ir viena no redzamākajām pašmāju modelēm Latvijā, pārstāvot "Gints Bude model management" aģentūru. Modele šajā jomā strādā jau no sešpadsmit gadu vecuma gan Latvijā, gan arī ārzemēs. Viņa ir piedalījusies Milānas un Parīzes "Pret-a-Porter" un "Haute Couture" modes nedēļās, kā arī strādājusi ar tādiem modes namiem kā "Martin Margiela", "Dolce & Gabbana", "Giorgio Armani", "Jean Paul Gaultier" un "George Chakra". Pašreiz Beāte apvieno modeles darbu ar studijām Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātē. Šķiet, Latvijas lielāko žurnālu atvērumi Beātei ir gluži kā otrās mājas. Vēlam viņai veiksmi un panākumus arī turpmāk!

Modele Beāte Stivriņa

Dziedātāja Aija Vītoliņa jeb Amber

Kultūras akadēmijas absolvente Aija Vītoliņa jeb vienkārši Amber šogad par sevi ir atgādinājusi vairākkārt. Aija savas karjeras laikā ir dziedājusi gan kopā ar Jāni Stībeli un Mariju Naumovu, gan arī piedalījusies projektā "The Spirit Shadows" un Raimonda Paula dziedāšanas svētkos Arēnā Rīga. Vēl pavisam nesen Amber bija skatāma muzikālajās izrādēs "Cabaret, Allez!" un "Viva la Bomba". Šāgada Krievijas kūrortpilsētā Sočos jauno izpildītāju konkursā “Piecas zvaigznes” Amber pēc žūrijas vērtējuma ierindojās 2.vietā, kā arī saņēma Krievijas 1.kanāla balvu “Oriģinālākā dziedātāja”. Aijas balss ir dzirdama arī radio un TV reklāmās.

Dziedātāja Aija Vītoliņa jeb Amber

Aktrise Inga Siliņa

Inga ir Valmieras Drāmas teātra jaunā aktrise, kura savu pirmo lielo lomu izrādē piedzīvoja šā gada augustā. Aktrise iejutās Valmieras Drāmas teātra direktores dramaturģes Evitas Sniedzes jaunās lugas "Līdz pavasarim" galvenās varones skolotājas Beatrises lomā. Simpātiskā aktrise pēc Latvijas Kultūras akadēmijas absolvēšanas sevi jau ir pieteikusi neatkarīgā teātra "Skatuve" izrādēs "Romeo un Džuljeta" un "Kaukāziešu krīta aplis", Nacionālā teātra izrādē "Parīze. Tuksnesis", kā arī savās mājās Valmieras Drāmas teātrī. Inga pamanījusies arī sākt kinoaktrises karjeru, piedaloties populārajā TV seriālā "Likteņa līdumnieki". Inga seriālā tēloja Aiju.

Aktrise Inga Siliņa (foto: Janis Vingris/spotnet.lv)

Modele Māra Kampernova

Pieredzes bagātā modele pārstāv pašmāju progresīvo modeļu aģentūru "Dandy". Viņa savu karjeru sāka pirms pieciem gadiem 14 gadu vecumā. Māra gan līdz šim ir bijusi pieprasīta tieši latviešu dizaineru vidū (Atis Artemjevs, Mare&Rols, kā arī Indra Miklāva un Artis Štamgūts) un, iespējams, šobrīd ir pašmāju veiksmīgākā jaunā modele. Interesanti arī tas, ka daudzas kolekcijas tiek šūtas speciāli Māras auguma īpatnībām. Simpātiskā modele ir bijusi tirdzniecības centra "Domina" reklāmu kampaņas seja, kā arī fotografējusies Latvijas populārākajiem žurnāliem, tostarp "FHM", "Cosmopolitan", "Shape" un citiem. Šobrīd Māra studē filozofijas fakultātē. Viņa ir ļoti atvērta un draudzīga. Vēlam jaunajai modelei arī turpmāk veiksmi un lielus panākumus.

Modele Māra Kampernova

Dziedātāja Liene Šomase

Mūsuprāt, Liene ir latviskākā un gaumīgākā pašmāju popkantrī mūzikas izpildītāja. Pagājušogad dziedātāja ieguva plašu ievērību, uzvarot TV šovā "Dziedi ar zvaigzni", bet šā gada jūnijā iznāca Lienes pirmais soloalbums "Vārdos nepateiktais", kam sekoja izdevusies koncerttūre Latvijas lielākajās pilsētās. Šobrīd Liene gatavojas savam līdz šim lielākajam solokoncertam, kurš 4. februārī notiks Rīgas Kongresu namā un vienlaikus būs arī koncertturnejas noslēguma koncerts. Liene šogad bija skatāma arī uz "Rīgas Viļņu" vāka.

Dziedātāja Liene Šomase
Komentāri (88)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu