Ziemassvētku dāvanas var arī nokaitināt (45)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lieliem joņiem tuvojas gada skaistākie svētki, un kaut kur dziļi sirdī tos gaida ikkatrs no mums, taču nereti lielākās grūtības sagādā dāvanu meklēšana.

Intars Rešetins, aktieris: "Īstenībā dāvanu meklēšana mani tracina visvairāk, jo cilvēks skrien pa veikaliem un pērk štruntus, atvainojiet par izteicienu, bet pērk nevajadzīgas lietas, uzdāvina labākajā gadījumā dāvināšanas pēc, un tu esi labais, ievilcis ķeksīti, principā tādas dāvanas man šausmīgi nepatīk!"

Kādas dāvanas tad vajadzētu izvēlēties, lai saņēmēja sejā būtu nolasāms neviltots prieks?

Intars Rešetins: "Pirmais ir pārsteigt un otrs ir vajadzība; ja zinu, ka konkrētam cilvēkam ir tāda vajadzība, tad es padomāju par to un īpaši piemeklēju, gribas, lai cilvēkam nav tā, ka dāvana, ko uzdāvinu, stāv mājās 16 gadus un praktiski nav izmantojama."

Žanete Skarule: "Manuprāt, mūsdienās vērtīgākās dāvanas ir tās, kurās ir ielikta kaut kāda doma, piestrādāts, var redzēt, ka cilvēks ir veltījis savu laiku, lai veidotu šo dāvanu, jo laiks, ņemot vērā to, ka visi skrien, laiks ir ļoti liela vērtība. Ja dāvana ir uztaisīta ar rokām, tad patiešām tā ir ļoti liela vērtība!"

Un te nu katrs var izcelties pēc sirds patikas. Jo individuālāka pieeja, jo lielāks gandarījums par dāvināto.

Žanete Skarule: "Piemēram, vienos svētkos man puisis uzdāvināja tādu albumiņu "Žanete sniegā", tā ir tāda īpaša izlase ar Ziemassvētku dziesmām un arī vēlējums, var redzēt, ka, to veidojot, cilvēks ir domājis un strādājis! Manuprāt, daudz labāk uzdāvināt vienu dāvaniņu, bet lai tā ir no sirds, lai ir piedomāts! Tāpat, manuprāt, ļoti labi dāvināt grāmatas, dāvināt ar rokām veidotas dāvanas, ko var iegādāties dažādās mākslas galerijās, zinu, ka ir pirmssvētku tirdziņš, kur var nopirkt Mākslas akadēmijas studentu darbus, traukus, gleznas, lietas, kurām ir sava vērtība un šarms."

Bet kas piešķir Ziemassvētkiem īpašu šarmu, tas ir Ziemassvētku vecītis. Tādu atradām arī tepat Latvijā, un viņam ir sava versija par dāvanām.

Kaspars Pūce: "Ja Ziemassvētku vecītis nāk ziemas periodā, tad jādāvina dāvanas, kas saistītas ar ziemu: slēpes, ragaviņas, slidas! Šokolādes kaste - nu kas tas ir, pieķēpā muti un sabojā zobus, tas arī viss!"

Ko nu nevajadzētu, tad tas ir dāvināt ķeksīša pēc.

Žanete Skarule: "Ja cilvēks uzdāvina sveci, kas nav īsti sirsnīgākā dāvana, vai dāvanu karti vai, vēl labāk, naudu, ja ideja dāvināt ko tādu, tad labāk nedāvināt neko!"

Intars Rešetins: "Mirklī, kad tev nav ko dāvināt, tu ieskrien veikalā un - ko dāvināt, ko dāvināt... - man, lūdzu, dāvanu karti, tu it kā uzliec ielāpu, 21. gadsimta steigu dāvana."

Žanete Skarule: "Ja tas ir pēdējais brīdis, tad kas varētu būt laba dāvana, ir kāda žurnāla vai avīzes abonements uz gadu, ko es uzdāvināju saviem ģimenes locekļiem vienu gadu, bija pēdējais moments, bet visi bija ļoti priecīgi, katrs lasīja savu žurnālu un avīzi!"

Kaspars Pūce: "Jebkura lieta ir jānopelna, par velti nenāk nekas, triviālais teiciens - par velti tikai siers slazdā, un tāpēc jau no mazām dienām jāaudzina bērni: lai tu kaut ko saņemtu, tev ir jāizdara kaut kas pretī!"

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu