"Alfa Romeo MiTo" saņēmis pieczvaigžņu "EuroNCAP" novērtējumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunais Alfa Romeo MiTo saņēmis prestižo pieczvaigžņu Euro NCAP novērtējumu, ar to ierindojoties sava segmenta augšgalā drošības ziņā. "Vissportiskākā kompaktklases automašīna" izpelnījās 36 no 37 iespējamiem punktiem Euro NCAP pieaugušo aizsardzībā un atzīmi "labi" (vienīgais automobilis segmentā, kam izdevies sasniegt 3.35 no 4 iespējamiem punktiem) Euro NCAP jaunākos testos, ar kuriem tiek izmērīta aizsardzība pret kakla traumām.

Šis atzinums vēlreiz apstiprina Alfa Romeo īpašu uzmanību visiem aspektiem, kas saistīti ar vadītāja un pasažiera drošību. Alfa Romeo MiTo tika projektēts un komplektēts tā, lai sasniegtu augstāku vērtējumu punktu skaitu gan pasīvā, gan aktīvā drošībā. Kā piemērs minamas vismodernākās elektroniskās ierīces dinamikas kontrolei: stabilitātes kontroles sistēma VDC, kas kontrolē tādas svarīgas funkcijas kā Hill Holder (noturēšana uz slīpuma), pretizslīdēšana, bremzēšanas asistents, MSR (novērš riteņu bloķēšanu izslīdēšanā), aktīvais elektriskais pastiprinātājs DST (Dynamic Steering Torque) un elektroniskais Q2, kas elektroniski simulē pašbloķējošu diferenciāli.

Tūkstošiem virtuālas simulācijas stundu ļāva izstrādāt šo automobili bez prototipu palīdzības un tāpēc tikai 16 mēnešu laikā. Virtuālā dizaina panākumi vēlāk tika testēti dabā uz Mirafiori ražotām mašīnām: 200 testi komponentēm un apakšsistēmām, vairāk nekā 100 iedarbības simulācijas un vairāk nekā 80 sadursmes testi (frontālā iedarbība, trieciens sānos, apgāšana un manevrēšana, ņemot vērā dažādus ātrumus, kuros var iestāties avārijas situācija, dažāda veida šķēršļu apbraukšana un nepieciešamība aizsargāt dažādas miesas būves pasažierus).

Jaunais modelis iemieso ultramodernus risinājumus pasīvas aizsardzības jomā. Par visaptverošu augstākā līmeņa drošību liecina arī 7 drošības spilveni, kas ir iekļauti standarta aprīkojumā (divi priekšējie ir vairāku pakāpju (Multistage) gaisa spilveni); trīs punktu drošības jostas ar dubultiem spriegotājiem un slodzes ierobežotājiem, S.A.H.R. (Self Aligning Head Restraint), jaunākās paaudzes ierīce, kas iebūvēta priekšējo sēdekļu galvas balstos un kura sadursmes gadījumā galvas balstu piebīda tuvāk pasažiera galvai, lai mazinātu "pātagas" traumas efektus.

Preventīvās drošības jomā Alfa Romeo MiTo klāt visam piedāvā priekšējās gaismas ar dienas gaismas funkciju (Daytime Running Lights) un spožākas LED aizmugurējās gaismas vēl drošākai braukšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu