Modeļu asociācija ir vērsusies pie Segliņa par nelikumīgajām darbībām pret modelēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Modeļu aģentu asociācijas (LMAA) viedoklis saistībā ar medijos publicēto ziņu par skandāliem bērnu modeļu aģentūrās. "Gribam atgādināt, ka skandāls nav jauns, tieši sūdzības par šo aģentūru bija pamatā medijos saceltam skandālam šā gada februārī," TVNET informēja LMAA priekšsēdētāja Ieva Līpiņa.

"Tikai tad valsts pārstāvji neuzdrošinājās publiski nosaukt iesaistītās personas vārdu un aģentūras nosaukumu, kas nopietni traucēja strādāt tām aģentūrām, kuras darbojas godīgi.

Vēl viens precizējums: nav tāda termina kā „bērnu modeļu aģentūras”, ir termins "modeļu aģentūras" vai "modeļu aģenti". Tā ir vispārpieņemta pasaules prakse, ka meitenes modeles karjeru sāk veidot, esot vēl nepilngadīgas. Tas ir ļoti līdzīgi kā profesionālajā sportā, bet parasti, ar ļoti retiem izņēmumiem, tas nenotiek agrāk kā 16 gadu vecumā. Nopietna karjera modelēm izveidojas apmēram ap 18 gadiem. Tādēļ aģentūras, kas nopietni darbojas modeļu biznesā, pārstāv nepilngadīgus jauniešus, bet nekur pasaulē tās netiek sauktas par bērnu modeļu aģentūrām.

Par konkrēto gadījumu - šā gada oktobrī nosūtījām vēstules ar savā rīcībā esošo informāciju un lūgumu pārbaudīt, cik tālu ir izmeklēšana, Latvijas Republikas iekšlietu ministram Marekam Segliņam un Latvijas Republikas bērnu un ģimenes lietu ministram Ainaram Baštikam, kā arī personīgi runājām ar VBTAI priekšnieci Lailu Riekstu-Riekstiņu, kura šo informāciju publiskoja, saprotot, ka pašreizējā Latvijas likumdošana, neskatoties uz desmitiem meiteņu liecībām, neparedz nekādas iespējas ierobežot šīs personas darbību. Ir nopietns jautājums par policijas darbu šajā gadījumā, jo arī laikā, kad, pēc policijas teiktā, Olgai Mauri bija aizliegums atstāt valsti, viņa ir vairākkārt atradusies Milānā, to apliecina meiteņu stāstītais. Oficiālu atbildi esam saņēmuši tikai no bērnu un ģimenes lietu ministra Ainara Baštika kunga.

Šajā sakarā gribam informēt sabiedrību, ka modeļu bizness, kurā strādā LMAA biedri ir starptautiski atzīts un likumīgs, to apliecina daudzie nozīmīgie LMAA aģentu modeļu sasniegumi pasaulē. Taču, kā jebkurā jomā, arī šajā darbojas cilvēki, kuri izmanto citu cilvēku lētticību un neinformētību, lai īstenotu savtīgas, arī nelikumīgas ieceres un gūtu peļņu. Tāpēc vecākiem, kuru bērni vēlas apmeklēt modeļu skolas pilnveidošanās nolūkā vai vēlas kļūt par modeļiem, LMAA iesaka rūpīgi izpētīt piedāvājumu, nevis sākt sadarbību un uzticēt savu bērnu pirmajiem, kuri ir uzrunājuši uz ielas vai skolā. Šādi rīkoties vajadzētu ne tikai attiecībā uz modeļu skolām, bet jebkurām ārpusskolas aktivitātēm, kuras izvēlas jūsu bērns, jo VBTAI pieminētais noteikumu projekts, kurš paredz modeļu aģentūru un skolu licencēšanu, attiecas tikai uz modeļu skolām un aģentūrām, taču cilvēki, kuri vēlas darboties nelikumīgi, var izvēlēties arī citus nosaukumus un veidus. Pavirša attieksme pret bērna izvēlēto nodarbošanās vietu labākajā gadījumā var beigties ar neīstenotām jūsu bērna iespējām, sliktākajā gadījumā riskējat ar to, ka jūsu bērns kļūs par upuri nelikumībām. Veiksmīgai bērna attīstībai ir jāizvēlas labākie un spēcīgākie attiecīgās nozares pārstāvji ar nevainojamu reputāciju daudzu gadu laikā.

LMAA aicina arī sabiedrību un medijus nepakļauties vienpusējam un uz nepatiesiem stereotipiem balstītam viedoklim par modeļu biznesu, kā arī aicinām medijus sniegt vairāk objektīvas informācijas par to modeļu biznesu, kurā strādājam un kas ir ļoti līdzīgs profesionālam sportam, jo gan no aģentiem, gan no modeļiem prasa tikpat lielu darba ieguldījumu karjeras izveidei.

LMAA ir gatava sniegt atbildes visiem vecākiem un jauniešiem, kuri saskārušies ar neskaidriem jautājumiem vai situācijām saistībā ar modeļu skolām vai aģentūrām, sniedzot padomus un paskaidrojumu par attiecīgās situācijas atbilstību vispārpieņemtiem modeļu biznesa principiem un likuma normām. Šim nolūkam varat izmantot LMAA mājas lapā www.lmaa.lv izveidoto viesu grāmatu, kurā jautājumus iespējams uzdot arī anonīmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu