Austrālijā sāk plūdu skarto pilsētu piespiedu evakuāciju (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Austrālijā piektdien uzsākta lielāko pilsētu evakuāciju plūdu pārņemtajos valsts ziemeļaustrumos.

Policija sāka pārvietot gados vecākos cilvēkus un tos Rokhemptonas apkārtnes iedzīvotājus, kas mitinās zemākajās vietās. Pilsētā un tās apkārtnē plūdi šobrīd apdraud 4000 māju.

Kopumā plūdi paralizējuši dzīvi apvidū, kura teritorija pārsniedz Francijas un Vācijas kopējo platību, ietekmējot 200 000 cilvēku dzīvi.

Tikmēr armijas helikopteri "Blackhawk" sākuši evakuēt Emeraldu, kuras iedzīvotāju skaits sasniedz 11 000 un kuras teritorija jau applūdusi par 80%.

Tropiskā ciklona "Taša" izraisītie plūdi īpašu smagi skāruši lauksaimniecības un kalnrūpniecības apvidu Brisbenas apkārtnē, pārtraucot auto un dzelzceļa satiksmi un paralizējot reģionam nozīmīgo ogļu ieguves nozari.

Ūdens līmenis upēs turpina augt uz 22 pilsētas jau appludinātas vai izolētas, bet Bandabergu, kas pazīstama ar savām ruma ražotnēm, plūdu ūdeņi sašķēluši divās daļās.

Postījumi, kas nodarīti lauksamniecībai, domājams, izraisīs banānu, mango un cukura cenu kāpumu.

Tikmēr amatpersonas bažījas, ka izolētajos apvidos var sākties pārtikas trūkums, kā arī par iespējamo epidēmiju uzliesmojumu.

Tajā pašā laikā sinoptiķi brīdina, ka uz rietumiem no Austrālijas veidojas jauns ciklons.

Savukārt Dienvidaustrālijas un Viktorijas štatos ārkārtīgais karstums Jaungada brīvdienu laikā draud izraisīt mežu ugunsgrēkus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu