Laikraksts: Latvijā šogad luksus auto iegādei tērēti 20 miljoni eiro (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad Latvijas fiziskās un juridiskās personas jaunu ekskluzīvu un luksus automašīnu iegādei iztērējušas 20 miljonus eiro (14,05 miljonus latu), šodien vēsta laikraksts "Dienas Bizness".

Salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad Latvijā ir reģistrēts gandrīz uz pusi vairāk "Porsche Cayenne", kuru cena sasniedz 80 000 eiro (56 224 latu). Pagājušajā gadā Latvijā netika reģistrēts neviens jauns "Ferrari", bet šogad mūsu valstī nonākuši divi šādu auto, turklāt šogad reģistrēti 16 jauni "Bentley", kas ir trīs reizes vairāk nekā pērn.

No luksus auto šogad Latvijā reģistrēti arī 30 "Land Rover Range Rover", 54 "Range Rover Sport", 46 "BMW X5" un 88 "Audi Q7".

Lielākā daļa no šīm automašīnām ir iegādātas uz juridisko personu vārda. Kā norāda laikraksts, automašīnas uz juridisko personu vārda tiek reģistrētas galvenokārt tāpēc, ka šādā veidā iespējams no valsts saņemt pievienotās vērtības nodokļa atmaksu, kas ir gandrīz sestā daļa no automašīnas pārdošanas cenas. Fiziskajām personām šādas iespējas nav.

Fiziskās personas šogad iegādājušās tikai trīs "Land Rover Range Rover", divus "Hummer H3", 12 "Land Rover Range Rover Sport" un 13 "Porsche Cayenne".

No Latvijas miljonāriem 2005.gada "Bentley Continental Flying Spur" iegādājies SIA "Gerkens un partneri" līdzīpašnieks Raimonds Gerkens, Olaines ķīmiskās rūpnīcas "Biolars" līdzīpašnieks Jurijs Daņilko, SIA "Hotel Rīga" īpašnieks Venjamins Gurevičs, SIA "Hydro Energo" īpašnieks Uģis Tabors, SIA "M.V.A.", SIA "Mono", SIA "R. Evolution" un Vasilijam Meļņikam un Vladislavam Dubrovam piederošā SIA "Royal Motors".

"Parex" bankas īpašumā nonācis "Lexus LX470", kā arī "Porsche 911 Carrera". Savukārt "Lexus LX470" iegādājusies SIA "Rin Tranzīts", kas pieder Irēnai Nikonovai. "Maserati Quattroporte" līzingā iegādājusies bunkeringa komānija SIA "Vexoil Bunkering", kuras īpašnieki ir Edvīns Inkēns un SIA "Oāze A", kuras vienīgā īpašniece ir "Aizkraukles bankas" akcionāre Nika Berna.

Savukārt "Rolls-Royce Phantom" nonācis Krievijas multimiljonāra Oļega Boiko kompānijas SIA "X1" īpašumā.

Kā ziņo "Dienas Bizness" 2006.gadā vairākas kompānijas iegādājušās automašīnas, kuru cena būtiski pārsniegusi šo uzņēmumu gada apgrozījuma un aktīvu apmērus.

Alda Ozola piederošā SIA "Zemes tirgus", kuras apgrozījums pagājušajā gadā bija 4534 lati, bet zaudējumi 19 000, iegādājusies "Hummer H3". "Aston Martin Vantage" iegādājusies Lilijai un Aināram Spriņģiem piederošā SIA "Grenardi", kuras pagājušā gada apgrozījums bija 733 000 latu, bet peļņa - 47 000 latu. "V.S. Imperia", kuras apgrozījums pagājušajā gadā bija 48 000 latu, bet peļņa - 32 000 latu, nopirkusi "Hummer H2".

Aleksandram Osokinam un Sergejam Osokinam piederošā SIA "Sventovit" iegādājusies šā gada izlaiduma "Lamborghini Gallardo", kā arī jaunu "Bentley Continental GT". Žanam Grevcovam piederošā SIA "Asset Invest" iegādājusies "Bentley Continental GT", kas izmaksā aptuveni 170 000 latu. Uzņēmuma pagājušā gada apgrozījums bija 87 000 latu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu