Dombrovskis viesojas pie "telšu pilsētiņas" iemītniekiem (93)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) šodien pirms plkst.9 aptuveni pusstundu viesojās pie iepretim valdības namam izvietotās "telšu pilsētiņas" iemītniekiem, lai uzklausītu viņu rūpes un novēlētu laimīgu jauno gadu.

Visvairāk jautājumu premjeram uzdeva protestētājs Genādijs. Viņš aicināja Dombrovski ņemt piemēru no "telšu pilsētiņas" iemītniekiem, kuri ne tikai runā, bet arī dara, savukārt valdība, pēc Genādija domām, bārstoties vien ar tukšiem solījumiem.

Dombrovskis uzklausīja protestētāju bažas par jauniešu izbraukšanu no Latvijas, par amatpersonu iespējami negodprātīgo rīcību, ieviešot e-talonu Rīgas sabiedriskajā transportā, kā arī virkni citu problēmu. Uz lielāko daļu jautājumu premjers centās sniegt arī vispārīgas atbildes. "Ir kaut kādas lietas, ko mēs darām, bet visu uzreiz nevaram izdarīt," sacīja valdības vadītājs.

"Telšu pilsētiņas" iemītnieks Gints atzina, ka Dombrovskis jau neesot vainīgs pie tā, kādā situācijā valsts tagad nonākusi, taču viņš aicināja Ministru prezidentu izdomāt, kā saukt pie atbildības tos, kuri Latviju noveda līdz krīzei.

Protestētāji arī vaicāja premjeram, vai viņš nedomā, ka plāni valsts izvešanai no sarežģītās situācijas neizgāzīsies naudas trūkuma dēļ, uz ko Dombrovskis atbildēja noraidoši un atzina, ka viņš pats tic tam, ko dara.

Sarunas noslēgumā valdības vadītājs aicināja pārtraukt "telšu pilsētiņas" akciju, galvenokārt tāpēc, lai neciestu pašu protestētāju veselības stāvoklis. Tomēr neatkarīgi no tā, vai viņa aicinājums tiks uzklausīts, Dombrovskis protestētājiem novēlēja laimīgu jauno gadu.

Šī bija otrā reize, kad premjers tiekas ar "telšu pilsētiņā" mītošajiem.

Kā ziņots, patlaban "telšu pilsētiņā" dzīvo pieci iemītnieki. Pa dienu viņi uzturas pagājušās nedēļas nogalē uzslietajā zaļajā nojumē, kur protestētāji sildās pie ugunskura un tērzē ar cilvēkiem, kuri pie viņiem ierodas.

Akciju iepretim Ministru kabineta ēkai 30.novembrī sāka Gints Gaiķēns. Viņš pauda neapmierinātību ar valstī notiekošo un prasīja valdību steidzami risināt bezdarba problēmas. Vēlāk Gaiķēnam pakāpeniski pievienojās citi protestētāji, uz trotuāra Brīvības bulvārī izveidojot telšu pilsētiņu.

Iedzīvotāji un dažādi komersanti akcijas dalībniekiem piegādā pārtiku, malku un citas noderīgas lietas. Protestētājus regulāri aprauga arī neatliekamās palīdzības mediķi.

Aizpagājušajā nedēļā "telšu pilsētiņas" dibinātājs Gaiķēns ar plaušu karsoni tika ievietots slimnīcā. Vēlāk ar veselības problēmām ārstniecības iestādēs nonāca arī vairāki citi Gaiķēna domubiedri.

Akcijas dalībnieki teltīs pārlaiduši vairākas naktis, kad gaisa temperatūra noslīdēja gandrīz līdz mīnus 20 grādiem.

Komentāri (93)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu