Uz Beļģiju pārvesto zēnu nav izdevies glābt (252)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Septiņus gadus veco zēnu no Dobeles, kurš piektdien tika pārvests uz Briseli, lai veiktu aknu transplantāciju, nav izdevies glābt, un jau šovakar viņa piederīgie katoļu mācītāja klātbūtnē plāno atslēgt dzīvību uzturošās sistēmas. Par to šovakar informēja Latvijas Televīzijas ziņu raidījums "Panorāma".

Bērnu slimnīcā iepriekš norādīja, ka līdzekļi bērna pārvešanai uz Beļģiju ir saziedoti, kā arī ir panākta vienošanās ar Katastrofu medicīnas centru un Veselības ministriju par bērna pārvešanu, jo, ņemot vērā situācijas steidzamību, veselības ministrs Ivars Eglītis (TP) jau ceturtdienas vakarā sazinājās centra speciālistiem un uzdeva nodrošināt steidzamu bērna transportēšanu neatkarīgi no tajā brīdī pieejamajiem līdzekļiem šim mērķim.

Jau ceturtdien pēc izskanējušā aicinājuma ziedot naudu zēna transportēšanai Bērnu slimnīcas fondā 15 minūšu laikā tika ieskaitīti 500 latu, bet līdz pārvešanai ziedojuma apjoms bija sasniedzis 30 000 latu.

Kā norādīja Bērnu slimnīcā, zēna veselības stāvoklis pirms pārvešanas bija smags, bet stabils.

Bērns uz Rīgu tika pārvests no Dobeles, un viņa māte vakar Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" norādīja, ka sūdzēšoties par Dobeles slimnīcu un to, ka bērns tajā ticis novests līdz tik smagam stāvoklim. Veselības inspekcijas Sabiedrisko attiecību daļā norādīja, ka vecāki inspekcijā ar sūdzību vēl nav vērsušies.

Dobeles slimnīcā apgalvoja, ka zēns jau slimnīcā tika nogādāts smagā stāvoklī.

Komentāri (252)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu