Rīgā nodeg naktsklubs "La Rocca" (208)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šis rīts Rīgas centrā sākās ar pamatīgu piedūmojumu un smaku. Viens no gada lielākajiem ugunsgrēkiem šodien pilnībā izpostījis bijušo Operetes teātri, kas mūsdienās bija pazīstams kā naktsklubs "La Rocca". Ugunsdzēsēji notikuma vietā strādāja ilgas stundas. Kas vainojams uguns nelaimē šobrīd nav zināms, ir tikai versijas. Taču jau tagad var teikt, ka šī kluba Rīgā vairs nav.

To, ka Rīgā kaut kas deg un šī noteikti ir viena no lielākajām gada uguns nelaimēm varēja pamanīt teju no jebkuras vietas Rīgā. Tumšie dūmi lieliem mutuļiem kāpa debesīs, norādot, ka perēklis ir kaut kur bijušās Sporta pils apkārtnē.

Saskaņā ar šobrīd mūsu rīcībā esošo oficiālo informāciju, īsi pēc astoņiem rītā bija aizdedzies naktsklubs "La Rocca". Izklaides vietu ieskauj vairāki nami un autostāvvietas.

Apsargs, kurš notikumu attīstību vēroja no paša sākuma, stāsta, ka dūmošanu pamanījis vēl pirms astoņiem rītā, bet nedaudz vēlāk klubs dedzis ar atklātu liesmu.

Saskaņā ar glābēju teikto, izsaukums uz notikuma vietu saņemts nevis no kluba, bet gan no apkārtējo namu iemītniekiem. Redzot dūmu mutuļus un liesmas, daudzi mēģināja glābt pagalmā novietotās automašīnas.

Kristaps Eklons, VUGD Operatīvās darbības nodaļas priekšnieks: "Sarežģīja dzēšanas darbus tas, ka neizdevās ātri evakuēt visus cilvēkus, "La Rocca" darbiniekus, kas bija palikuši. Iedzīvotāji izrādīja nevēlēšanos evakuēties. Nācās piesaistīt policijas spēkus un tas atņēma laiku."

Šobrīd nav ziņu, ka kādam no apmeklētājiem nebūtu izdevies telpas pamest, taču ugunsdzēsēji jau tagad saka: naktskluba "La Rocca" vairāk nav.

Ugunsgrēka lokalizēšana jeb liesmu izplatīšanos pilnībā nav izdevies novērst pat vēlā pēcpusdienā. Taču labā ziņa ir tā, ka liesmas vairs neapdraud apkārtējās ēkas, bet plosās tikai paša kluba iekšpusē.

Kristaps Eklons, VUGD Operatīvās darbības nodaļas priekšnieks: "Temperatūras ietekmē vairākās apkārtējās mājās ir sasprēgājuši logi, varbūt pat kādā izplīsuši. Viens no sarežģītākajiem punktiem bija apdraudējums blakus stāvošai mājai un mums nekādi neizdevās tikt ugunsgrēka perēklim klāt, lai varētu novērst apdraudējumu blakus mājai."

Ugunsgrēka izcelšanās iemesli šobrīd nav zināmi, taču pastāv divas versijas: vai nu degšana sākusies kādā no kluba tualetēm vai bēniņos. Interesanti, ka šā gada februārī nodegušā nama nomniekiem tika atteikta vēsturiskās Operetes teātra ēkas privatizācija.

Komentāri (208)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu