Itālijas premjers uz Trampa nomināciju «nebūtu licis pat eiro»

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas premjerministrs Mateo Renci otrdien atzina, ka «nebūtu licis pat vienu eiro» uz Ņujorkas miljardiera Donalda Trampa uzvaru cīņā par ASV Republikāņu partijas Baltā nama nomināciju.

«Ja man jautātu pirms sešiem vai astoņiem mēnešiem, vai es liktu vienu eiro uz to, ka Donalds Tramps varētu kļūt par republikāņu vēlēšanu kandidātu, es teiktu «nē»,» vizītes gaitā Abruco reģionā, Itālijas centrālajā daļā, sacīja premjers.

Vēl februārī Renci, kurš pārstāv centriski kreiso Demokrātisko partiju, sacīja, ka viņa favorīte cīņā par ASV prezidenta amatu ir demokrātu vadošā kandidāte Hilarija Klintone.

Tramps bieži tiek salīdzināts ar bijušo Itālijas premjerministru Silvio Berluskoni, kurš politikā kā konservatīvās alianses līderis iesaistījās pēc tam, kad bija izveidojis biznesa impēriju nekustamo īpašumu, apdrošināšanas un mediju jomā.

«Man patīk Berluskoni, viņš ir jauks cilvēks,» septembrī Tramps sacīja Itālijas «Radio 24». Berluskoni martā noraidīja paralēles ar republikāņu politiķi, sakot, ka Tramps drīzāk ir Itālijas populistu līderu Mateo Salvīni un Bepes Grillo «jauktenis».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu