"Elite Model Look" uzvarētāja - anorektiķe?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Šonedēļ Šanhajā noslēdzies modes pasaules konkurss "Elite Model Look 2011", kurā uzvarējusi zviedriete Džūlija Šneidere. Trauslā pusaudze jau nosaukta par "kaulu kambari", un eksperti šausminās, vai tiešām modes pasaulē turpmāk par skaistu tiks uzskatīta šāda āriene, vēsta ārvalstu mediji.

Līdz ar 15 gadus vecās Džūlijas uzvaru atkal saasinājies jautājums par jauno mdeļu svaru un neveselīgo tievumu. Tiesa, šādas figūras pamatā varētu būt gēni, vecums un meitenes aizraušanās ar jāšanas sportu un hokeju, tomēr viņas vienaudzēm Džūlija var kļūt par bīstamu piemēru, kam līdzināties.

Kanādas laikraksts "Gazette" jau paudis viedokli, ka konkursa uzvarētāja izskatās pēc "anoreksijas propagandas", nevis atdarināšanas vērta parauga.

"Skeletiem jāatrodas skapī, nevis uz "mēles".

Kāpēc tikai vīriešu kārtas modeļiem var būt normāla, pieaugušu cilvēku miesasbūve?!"

Tiesa, kritiķu uzbrukumi Džūlijas tālāko likteni neietekmēs, jo - uzvara šajā prestižajā konkursā nozīmē, ka jau tuvākajā laikā meiteni gaida lieliskas perspektīvas un daudzmiljonu līgumi...

Foto: AFP
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu