Eiropai draud «teroristu vīruss» un pat autoritāru režīmu atdzimšana

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropai draud bīstams «teroristu vīruss», kā arī dažādu galēji labo «populāro kustību» uzliesmojums gadījumā, ja Eiropa nespēs kontrolēt savas robežas, pagājušajā naktī brīdinājis Britu izlūkdienesta bijušais priekšnieks Ričards Dīrlovs.

Kā vēsta «Daily Mail», Dīrlovs norādījis, ka Eiropas Savienībai ir jāuzņemas atbildība par migrantu uzņemšanu, kas šajā gadījumā ir nedroša. Šī neveiksme ir devusi pamatu bažām par dažādu galēji labējo kustību aktivizēšanos.

Viņš norādīja, ka «miljoniem migrantu no Vidējiem Austrumiem un Āfrikas gatavojas ierasties Eiropā tuvāko piecu gadu laikā. Lielākā daļa no viņiem nebēg no kara - viņi vienkārši grib izmantot Briseles labvēlīgos brīvas kustības noteikumus. Daudzi no šiem migrantiem var pārnēsāt teroristu «vīrusu»,» norādīja Dīrlovs.

Dīrlovs skarbi kritizēja Eiropas Savienību, kas migrantu krīzi «risina», piešķirot bezvīzu režīmu miljoniem turku, kas patiesībā ir «uguns dzēšana ar degvielu». Tāpat viņš noraidījis Deivida Kemerona teikto, ka tā dēvētais «Brexit» varētu pasliktināt Lielbritānijas drošības situāciju - pametot ES, patiesībā Lielbritānija varētu pat iegūt.

Bijušais izlūkdienesta priekšnieks uzsvēra, ka nekontrolētās imigrācijas situācija var pastiprināt galēji labējo kustību darbību Eiropā, kas radīs jaunus drošības draudus Eiropā. Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju, Eiropā varētu atdzimt arī autoritāri režīmi, tādējādi radikāli mainot drošības situāciju visā pasaulē. Tā visa ir ES vaina, kas tik bezatbildīgi piegājusi bēgļu krīzei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu