Dombrovskis lūdz palīdzēt “telšu pilsētiņas” protestētājiem (51)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis šodien lūgs sociālos dienestus, lai tie izvērtētu palīdzības sniegšanas iespējas tā dēvētās telšu pilsētiņas iemītniekiem.


Pievienota 2. - 5.rindkopa


Premjera preses sekretāre Līga Krapāne portālam TVNET sacīja, ka pagaidām nav zināms, tieši kādu palīdzību protestētāji varētu saņemt, taču premjers lūgs dienestus izvērtēt to iespējas palīdzēt.  

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) nosūtījis vēstuli Rīgas pilsētas izpilddirektoram Jurim Radzevičam (LPP/LC) ar lūgumu Rīgas pilsētas sociālajiem dienestiem iesaistīties un sniegt nepieciešamo palīdzību, lai cilvēkiem vairs nebūtu lielajā salā jāprotestē teltīs iepretim Ministru kabinetam.

Dombrovskis vēstulē norāda, ka kopš 2009.gada 30.novembra iepretī Ministru kabineta ēkai, Brīvības bulvārī 36, notiek protesta akcija, kuras ietvaros atsevišķi sabiedrības pārstāvji uzturas pašu izveidotā "telšu pilsētiņā". Protestētāji ir izteikuši dažādas prasības saistībā ar ekonomisko situāciju Latvijā un izdzīvošanas iespējām pašreizējos apstākļos, kuras nav iespējams nekavējoši izpildīt.

"Lai risinātu radušos situāciju, lūdzu Jūs sadarboties un noskaidrot situāciju, kādā atrodas pie Ministru kabineta ēkas protestējošie sabiedrības pārstāvji (vai viņu dzīvesvieta ir deklarēta Rīgas pilsētā, vai viņi atrodas pašvaldības uzskaitē sociālās palīdzības saņemšanai u.c.), kā arī lūdzu izvērtēt iespēju sniegt viņiem sociālās palīdzības pakalpojumus pabalstu, patversmju vai jebkādā citā pilsētai pieejamā formā, lai maksimāli nodrošinātu atbalstu personām, kuras atrodas "telšu pilsētiņā"," norādījis Dombrovskis.

Vienlaikus valdības vadītājs aicina Radzeviču informēt par minētajām personām piedāvāto palīdzību, tās veidu, apmēru, kā arī to, vai protestētāji vēlas līdzdarboties palīdzības saņemšanai.

Premjera preses sekretāre arī atgādināja, ka premjers “telšu pilsētiņu” jau apmeklēja piektdienas vakarā, un šodien jauna tikšanās nav gaidāma.

TVNET jau ziņoja, ka Dombrovskis piektdien devās uz “telšu pilsētiņu”, kur sastapa tikai vienu iemītnieku, kurš pat pēc gandrīz 40 minūšu sarunas premjeru nepazina.  

Pirmais protestētājs pie valdības ēkas protesta akciju sāka 30.novembrī. Viņš nav apmierināts ar valstī notiekošo un prasīja valdībai steidzami risināt bezdarba problēmas. Vēlāk viņam pievienojās aizvien jauni protestētāji, iepretim valdības ēkai izveidojot "telšu pilsētiņu”. Pagājušajā nedēļā akcijas aizsācējs tika nogādāts slimnīcā.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu