Nācis klajā raidlugas "Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta" albums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nācis klajā Astrīdas Lindgrēnes stāsta "Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta" ieraksta dubultkompaktdisks.

Raidluga "Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta" ierakstīta Latvijas Radio 1969.gadā, ieraksts atjaunots šogad.

Latvijas Radio Reklāmas daļas vadītājs Andris Morkāns šodien ieraksta prezentācijā norādīja, ka daudziem prātā palicis stāsts par Brālīti un Karlsonu. Pateicoties Karlsonam, esam iemācījušies teikt "čau", "sīka vienība" un "mieru, tikai mieru!".

Izdevniecības "Upe tuviem un tāliem" pārstāve Iveta Mielava norādīja, ka raidluga nākusi no Latvijas Radio zelta fondiem un jaunais dubultkompaktdisks sniegs katram klausītājam lielisku iespēju atcerēties bērnību.

Karlsonu ierunājusi Vera Singajevska, Brālīti ierakstā izdzīvo Tamāra Soboļeva, Bokas jaunkundzi - Velta Skurstene, savukārt māmiņu ierunājusi Elvīra Baldiņa. Pārējās lomās iejutušies aktieri Elvīra Baldiņa, Tālivaldis Āboliņš un citi leģendārie Jaunatnes teātra aktieri.

Ierakstu papildina izrādei rakstītā mūzika un dziesmas pašu aktieru izpildījumā.

"Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta" uz Rīgas Jaunatnes teātra skatuves tika uzvests vairāk nekā 500 reizes.

Mielava informēja, ka raidlugas ierakstu būs iespējams iegādāties lielākajos mūzikas veikalos. Kompaktdisku izdevis Latvijas Radio, sadarbojoties ar izdevniecību "Upe tuviem un tāliem" un projektu finansiāli atbalstot "Aizkraukles bankai".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu