Valstij būs jāmaksā 10 335 lati Talsu traģēdijā cietušajam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augstākās tiesas (AT) Senāts šodien nemainīja spriedumu no Latvijas valsts par labu tā dēvētajā Talsu traģēdijā cietušajam Mārtiņam Bitem piedzīt 10 335 latu kompensāciju.

Senāts atstāja spēkā 2010.gada 25.marta spriedumu, ar kuru no valsts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) personā par labu Bitem piedzīta 335 latu zaudējumu atlīdzība un 10 000 latu atlīdzība par nodarīto morālo kaitējumu.

Senāta spriedums nav pārsūdzams, informēja AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece.

Kā ziņots, izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas apgabaltiesa 2008.gada 2.jūlijā no valsts par labu Bitem piedzina 30 335 latus. VUGD šo spriedumu pārsūdzēja AT, kas piedzenamo summu samazināja un piedzina 10 335 latus.

Kopumā Bite no valsts Iekšlietu ministrijas (IeM) un VUGD personā bija lūdzis piedzīt vairāk nekā 180 000 latu - 40 000 latu par nodarīto sakropļojumu un izķēmojumu, tikpat par nodarīto kaitējumu veselībai, 100 000 latu morālā kaitējuma kompensāciju, zaudējumus, kas saistīti ar nodarīto miesas bojājumu ārstēšanu 335 latu apmērā, kā arī izdevumus par juridisko palīdzību 5% apmērā no prasības apmierinātās summas.

Kā ziņots, prasībā Bite bija norādījis, ka iepriekš viņš atzīts par cietušo tā dēvētajā Talsu traģēdijas krimināllietā, kas patlaban jau izskatīta visās tiesu instancēs. Kriminālprocesā pieteiktā civilprasība atstāta bez izskatīšanas, līdz ar to tiesā iesniegta atsevišķa prasība par kompensācijas piedziņu no valsts.

Par 1997.gada 28.jūnijā notikušās Talsu traģēdijas nodarītā morālā kaitējuma kompensēšanu tiesā iesniegtas vairāk nekā desmit prasības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu