Saab glābšana varētu izjukt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēdējā brīža mēģinājums glābt zviedru autobūves uzņēmumu Saab varētu neizdoties, jo uzņēmuma bankrota administratoram ir savs skatījums uz restrukturizāciju.

Administrators Gajs Lofaks zviedru presei sacījis, ka viņš apsver domu atteikties no plāniem glābt Saab, jo parādu dzēšanai nepieciešamie līdzekļi uzņēmuma virzienā tā arī nav sākuši plūst, vēsta britu izdevums Autocar.

"Man vienkārši jāizlemj, vai šajā brīdī restrukturizācija vispār ir iespējama," sacījis Lofaks.

Iespējams, viņa izteikumi ir domāti, lai izdarītu spiedienu uz potenciālajiem investoriem un tie iespējami ātri parakstītos par finansējuma iepludināšanu kompānijā.

Vakar atklātībā nonāca informācija, ka Swedish Automobile (Swan) veic pārrunas ar kādu Ķīnas komercbanku un autobūves uzņēmumu Zhejiang Youngman Lotus Automobile Company, kam perspektīvā vajadzētu palīdzēt nostādīt Saab uz kājām.

Tai pašā laikā pašreizējie Saab īpašnieki ne reizi vien ir kritizējuši arī pašu Lofaku - viņuprāt, administratora rīcība atbaida potenciālos investorus.

Iepriekš Ķīnas Youngman un Pang Da Automobile paziņoja, ka ir gatavi iegādāties zīmolu, taču šo apņemšanos izjauca Saab iepriekšējā īpašnieka General Motors paziņojums, ka jaunajiem īpašniekiem netiks izsniegtas licences tehnoloģiju izmantošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu