Nīcas domē iesniedz petīciju ar 2750 parakstiem pret plānoto ūdeļu fermu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Vairāk nekā 2750 cilvēki parakstījuši petīciju, pieprasot nepieļaut ūdeļu fermas būvniecību Papes dabas parkā, informēja biedrība «Dzīvnieku brīvība».

Petīcija pret zvēraudzētavas būvniecības ieceri Kalnišķos parakstīta organizācijas «Dzīvnieku brīvība» interneta portālā un savāktie paraksti ceturtdien iesniegti Nīcas novada domē.

Nīcas novada Būvvaldes vadītājs Oskars Dejus norādīja, ka cilvēki nesaprot, ka viedokļa izteikšana nav tautas nobalsošana un lēmums par būvatļaujas izsniegšanu netiks pieņemts, «saskaitot plusiņus un mīnusiņus» - būtiskākais ir novadā dzīvojošo cilvēku un tuvējo māju īpašnieku viedoklis. Anketās vairāk vērojami negatīvi viedokļi un šobrīd notiek pārskata veidošana.

Tāpat Dejus pavēstīja, ka iedzīvotāju aptauju anketu iesniegšana beidzās 20.aprīlī, tāpēc paraksti, kas iesniegti pēc tam neesot būtiski.

Jau ziņots, ka ūdeļu fermu plānots būvēt «Kalnišķu pļavā», kas ir 9,5 hektāru zemesgabals, kas atrodas dabas parka Pape teritorijā. «Minikland» kažokzvēru fermā plāno nodrošināt vietu 4000 ūdeļu mātēm un līdz 20 tūkstošiem ūdeļu izaudzēšanu gadā. Teritorijā paredzēts izveidot 13 kažokzvēru sprostu nojumes, kūtsmēslu krātuve, slēgtu barības tvertni, šķūni un saimniecības ēku, kurā izvietotas darbinieku telpas un palīgtelpas.

Nīcas novada dome secinājusi, ka kažokzvēru audzēšanas procesā neveidosies būtiskas smakas, kā arī kažokzvēru fermā nav paredzētas darbības, kuras rada būtisku smaku emisiju, piemēram, barības sagatavošana, ģērēšana un kažokzvēru ādu apstrāde, jo kažokzvēru fermā plānota tikai zvēru audzēšana. Tāpat fermas būvniecībai izvēlētā vieta atrodas tālāk nekā 300 metru no tuvākajos īpašumos esošās dzīvojamās apbūves.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu