Elektriskais Mini E (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Losandželosas auto šovā šā gada novembrī tiks prezentēts Mini markas automobilis ar elektromotoru.

Auto ir aprīkots ar elektromotoru, kurš attīsta 204 zirgspēkus un 220 ņūtonmetru griezes momentu, kas ļauj līdz simtam paātrināties 8.5 sekundēs. Elektriskā trīs durvju Mini maksimālais ātrums ir salīdzinoši neliels - tikai 152 kilometri stundā, savukārt ar pilnībā uzlādētiem litija jonu akumulatoriem pietiek, lai nobrauktu 240 kilometrus.

Tā vietā, lai automobilim uzstādītu dažus liela izmēra akumulatorus, BMW devuši priekšroku citai koncepcijai - Mini E ir veselas 5088 litija jonu šūnas, kas sagrupētas 48 blokos trīs sekcijās un tādēļ aizņem ļoti daudz vietas. Šā iemesla dēļ inženieriem nācies atteikties no aizmugurējā sēdekļa. Patiesībā tas nav liels zaudējums, jo Mini aizmugurējā sēdeklī tāpat vietas pietiek tikai ļoti maziem cilvēkiem. Inženieriem arī nācies mainīt balstiekārtas regulējumu, jo elektriskais Mini sver 1465 kilogramus, kas ir par apmēram 400 kilogramiem vairāk nekā standarta auto.

Mini E ir apgādāts ar bremžu enerģijas reģenerācijas sistēmu, taču tā spēj saražot elektrību vien 50 kilometru veikšanai, tādēļ akumulatoru uzlāde vajadzības gadījumā jāveic, pieslēdzoties pie elektrotīkla. Mini E komplektācijā ietilpst arī augsta strāvas stipruma uzlādes ierīce, pateicoties kurai akumulatorus iespējams uzpildīt divarpus stundu laikā.

Sākotnēji tiks saražoti tikai 500 Mini E eksemplāri, un tie no nākamā gada sākuma būs pieejami tikai Kalifornijā, Ņujorkā un Ņūdžersijā. Iespējams, ka laika gaitā BMW šādus auto piedāvās arī Eiropā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu