Tiešraide. 9.maijs Rīgā: pulcējas arvien vairāk cilvēku, daži vēlas saldējumu par rubļiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pie Uzvaras pieminekļa pulcējas 9.maija svinētāji, lielākā daļa no viņiem nāk ar ziediem, daļai pie apģērba piestiprinātas Georga lentītes, novēroja portāls TVNET. Pasākums norit mierīgi. Pašlaik notiek koncerts, kurā uzstājas dažādi mākslinieki. Pie Uzvaras pieminekļa pulcējas aptuveni pieci tūkstoši iedzīvotāju.

TVNET novēroja, ka kāds svētku apmeklētājs bija sašutis, jo nav varējis iegādāties saldējumu, izmantojot rubļus.

Tornkalna pusē arī redzami palieli policijas spēki – ir daži autobusi, kuros uzturas likumsargi. Tāpat policisti redzami visā Uzvaras parka teritorijā.

Pārsvarā pie Uzvaras pieminekļa dodas gados jaunāki cilvēki.

TVNET pasākuma norises vietā novēroja, ka pie Uzvaras pieminekļa atrodas arī vairāki «Rīgas Satiksmes» autobusi, kuri ir «norīkojumā». Pie pieminekļa skan arī kara laika dziesmas. «Rīgas Satiksmes» pārstāvis Viktors Zaķis TVNET paskaidroja, ka septiņi autobusi nodoti policijas vajadzībām.

Foto: Apollo.lv

Pie pieminekļa ir uzcelta skatuve, izvietoti vairāki lieli ekrāni, tiek izkārtoti soli. Oficiālā ziedu nolikšana plānota plkst.10. Pie Uzvaras pieminekļa ziedus nolikt bija ieradies arī Rīgas mērs Nils Ušakovs, kā arī Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Svinību vietā pasākuma dalībniekiem tiek dalīts bezmaksas ūdens. TVNET arī novēroja, ka pie Uzvaras pieminekļa centās nokļūt vairāki cilvēki ar plakātiem, bet apsardzes dalībnieki to neļāva darīt. Valsts policijā TVNET uzzināja, ka pasākums pagaidām norit bez starpgadījumiem.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis TVNET pastāstīja, ka pagaidām neviens no iedzīvotājiem nav nonācis nesaskaņās ar likumsargiem.

TVNET novēroja, ka uz vietas var arī paēst. Pasākuma apmeklētājiem pieejams sašliks, plovs, čebureki, frī kartupeļi un citi ēdieni. Alkoholu pasākuma vietā iegādāties nevar. To nevar izdarīt arī tuvējā degvielas uzpildes stacijā. Ieklausoties cilvēku sarunās, var dzirdēt ļoti dažādas tēmas - sākot ar kariem Ukrainā un Sīrijā, kā arī otro pasaules karu, beidzot ar hokeju un to, kāpēc ir vērts sterilizēt mājas kaķi.

No akcijas norises vietas arī padzīti Nacionālās apvienības jauniešu nodaļas pārstāvji, kuri pasākuma norises vietās pārvietojās ar apdrukāties t - krekliem.

Foto: Apollo.lv

Biedrībai «9.maijs.lv» izsniegta atļauja publiska pasākuma rīkošanai 9.maijā Uzvaras parkā no plkst. 9 līdz 23.

Foto: Apollo.lv

Savukārt 9.maijā plkst.16 Slokas ielas un Kalnciema ielas krustojumā sāksies gājiens, kura mērķis ir atcerēties ģimenes locekļus, kas Otrā pasaules kara laikā ir cīnījušies sabiedroto rindās pret nacistisko Vāciju.

Latvijā nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas diena ir 8.maijs. Katru gadu plaši pasākumi Rīgā notiek arī 9.maijā, kad Uzvaras dienu atzīmē Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu