Ārlietu ministrs Rīgā ticies ar Nadijas Savčenko māsu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piektdien ticies ar prettiesiski aizturētās Ukrainas parlamenta deputātes un Gaisa spēku pilotes Nadijas Savčenko māsu Veru Savčenko, informēja Ārlietu ministrija.

Ministrs uzsvēris, ka ir jādara viss iespējamais, lai Nadija Savčenko pēc iespējas ātrāk atgrieztos Ukrainā. Rinkēvičs pauda viedokli, ka cīņa par viņas atgriešanos dzimtenē apliecina kopīgo cīņu par cilvēku pamatbrīvībām un tiesībām.

«Esam aicinājuši Eiropas Savienības augsto pārstāvi ārlietās un drošības politikas jautājumos kopā ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm izdarīt politisku un diplomātisku spiedienu, lai pēc iespējas ātrāk atbrīvotu Nadiju Savčenko un citus prettiesiski aizturētos Ukrainas pilsoņus Krievijā. Šim jautājumam ir jābūt Eiropas Savienības dienaskārtībā, līdz visi prettiesiski aizturētie Ukrainas pilsoņi tiks atbrīvoti,» tikšanās laikā pauda Rinkēvičs.

Vera Savčenko ieradusies Latvijā, lai 7.maijā prezentētu 2015.gada nogalē izdoto Nadijas Savčenko autobiogrāfijas grāmatu «Stiprs vārds Nadija», kurā sniegts aizturēšanas un apcietinājuma Krievijā apraksts, kā arī pausts Nadijas Savčenko viedoklis par karu Ukrainā.

Jau vēstīts, ka Krievijas tiesa 22.martā atzina Savčenko par vainīgu divu Krievijas valsts televīzijas žurnālistu nāvē apšaudē Ukrainas austrumos, kas notika 2014.gadā. Savčenko, kas vainu apsūdzībās noliedz, piespriesta reāla brīvības atņemšana uz 22 gadiem vispārējā režīma kolonijā.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu