Par homofobiskiem izteikumiem kritizētā Priede aptur darbību «Vienotībā»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdzšinējā «Vienotības» Kandavas novada nodaļas vadītāja un pašvaldības deputāte Inga Priede šodien informēja politiskā spēka valdi, ka uz laiku aptur savu darbību partijā.

Priede skaidroja, ka savu darbību partijā apturējusi uz laiku, kamēr valde pieņems gala lēmumu šajā jautājumā. Priede piebilda, ka biedrība «Mozaīka» saistībā ar šo gadījumu esot vērsusies policijā, tāpēc jāsagaida lēmums arī šajā jautājumā.

Apturot savu darbību partijā, Priede vairs nebūs «Vienotības» Kandavas novada nodaļas vadītāja. Viņa par savu lēmumu paziņojusi nodaļai, un tās biedri arī esot apdomājuši turpmāko darbu partijā, taču Priede esot aicinājusi turpināt darboties tajā.

«Vienotības» valde vakar pauda, ka asi nosoda Priedes izteikumus vietnē «Twitter». Politiskā spēka valde izteica Priedei stingu aizrādījumu un aicināja sniegt skaidrojumu par saviem izteikumiem partijas Ētikas komisijai. «Vienotības» valde plāno sagaidīt Ētikas komisijas lēmumu un tad lemt par turpmāko rīcību.

Jau ziņots, ka Priede pagājušajā nedēļā vietnē «Twitter», runājot par politiķes Ilzes Viņķeles (V) darbību, pauda: «Viena joma jau bija un... tikai homoseksuālu likums prātā, par kuru laukos visi šokā.» Diskusija turpinājās, un, atbildot uz tvītu par to, ka homoseksuāli cilvēki «bēg uz ārzemēm, kur homofobija nav norma», Priede rakstīja: «Paldies Dievam! Vācieši savulaik izšāva. Uzlabosies dzimstība.»

Priedes izteikumi izpelnījās nosodījumu un kritiku, arī starp «Vienotības» biedriem. Pēc tam Priede savus tvītus izdzēsa.

Vēlāk Priede izsūtīja partijas biedriem vēstuli, kurā apgalvoja, ka viņas izteikumi pārprasti. Viņa atvainojās tiem, kas izteikumus pārprata, un arī atsauca sevi no darba partijas valdē. Uz to brīdi līdzšinējās «Vienotības» valdes pilnvaru termiņš gan bija beidzies, un 6.decembrī tika ievēlēta jauna partijas valde, uz darbu kurā Priede nekandidēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu