Telšu pilsētiņas iemītnieks lūdz valdību viņam piešķirt dzīvokli (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no tā dēvētajā telšu pilsētiņā pie Ministru kabineta dzīvojošajiem protestētājiem vērsies pie premjera Valda Dombrovska (JL) ar lūgumu piešķirt viņam dzīvesvietu ziemas periodam.

1971.gadā dzimušā Jāņa Brieža iesniegumā norādīts, ka viņam nepieciešama dzīvesvieta ziemas periodam, jo līdzšinējā dzīvesvieta zaudēta šā gada 1.jūlija algas samazinājuma dēļ.

Viņa darba alga, strādājot VA "Latvijas Sporta muzejs", tikusi samazināta no 290 uz 100 latiem. Briedis ir students, un viņš vairs nav spējis maksāt par dzīvokli, kuru zaudējis oktobra beigās, tāpēc dzīvojis pagrabā kādā Brīvības ielas namā.

Pēdējās desmit dienas Briedis dzīvojot pie Ministru kabineta ēkas.

Kā liecina Dombrovska atbilde, kuru šovakar protestētājiem nogādājis Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds, iesniegums tiek nosūtīts Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (SC), jo šī problēma esot Rīgas pašvaldības kompetencē.

Dombrovskis lūdzis Ušakovu izvērtēt esošo situāciju un rast tai risinājumu.

Atbildē premjers arī uzsver, ka ar pilnu atbildību var teikt, ka valdība dara visu iespējamo, lai ekonomikas atjaunošanās sāktos pēc iespējas ātrāk. Diemžēl tas nav ne vienā nedēļā, ne mēnesī paveicams, norādīts vēstulē.

Dombrovskis arī aicina protestētājus pārtraukt "telšu pilsētiņas" akciju, kas zemās gaisa temperatūras dēļ var kļūt par tiešu risku ikviena akcijas dalībnieka veselībai.

Kā ziņots, auksto nakti telšu pilsētiņā pie Ministru kabineta pārlaiduši pieci cilvēki, šorīt ziņoja Latvijas Neatkarīgā televīzija.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu