Miķelsons darbu nav atradis; plāno uzsākt savu biznesu (66)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Bijušais Latvijas energokompānijas "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons vēl nav atradis darbu un plāno sākt savu biznesu, sestdien vēsta LNT ziņas.

"Orientējos uz ražošanas iespējām šeit pat Latvijā. Latvijā ir milzīgs potenciāls ražot produktus, kurus pēc tam var pārdot ārvalstīs. Eksports ir vienīgais, kas var glābt šo valsti," raidījumam teica Miķelsons.

Pēc viņa teiktā, Latvijas tautsaimniecību nespēs atjaunot neviena valdība un pa spēkam tas ir tikai uzņēmējiem.

Miķelsons arī pauda pārliecību, ka pret viņu vērstās apsūdzības ir nepamatotas. "Vienkāršā valodā runājot - ja tevi ringā notriec pret grīdu, tad ir jāceļas augšā. Es neesmu apvainojies pret visu pasauli, bet es esmu reālists un saprotu, kas ir visam tam apakšā. Ir jācīnas par savu vietu," piebilda Miķelsons.

Jau ziņots, ka Miķelsons 19.augustā pret 50 tūkstošu latu drošības naudu tika atbrīvots no cietuma, kur viņš atradās kopš jūnija vidus.

Miķelsons tāpat kā bijušais "Latvenergo" viceprezidents Aigars Meļko un uzņēmējs Andrejs Livanovičs jūnijā tika apcietināts saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) sākto kriminālprocesu tā dēvētajā "Latvenergo" amatpersonu lietā par noziedzīgajiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, ko izdarījusi organizēta grupa. Kriminālprocesa ietvaros 15. un 16.jūnijā tika aizturētas astoņas personas, no tām piecas strādāja valsts uzņēmumos "Latvenergo" un "Sadales tīkls".

KNAB vaino "Latvenergo" amatpersonas un privātuzņēmumu pārstāvjus vairāk nekā 1,13 miljonu eiro (794,2 tūkstošu latu) noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā.

Komentāri (66)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu