Munkevics kompensācijā saņem 6000 latu (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics ar savas vietnieces gādību saņēmis kompensāciju 6000 latu apjomā. Šo sāpju naudu mērs pieprasīja par to, ka pirms gada Jūrmalas dome viņu no amata atcēla un līdz vēlēšanām amatā iecēla Aigara Kalvīša brālēnu Ģirtu Trenci.

Pirmo reizi par mēru Munkevics kļuva 2006.gadā, kad spēja sarīdīt savā starpā labējo koalīciju, no amata nogāza Inesi Aizstrautu. Taču 2008.gada beigās vairākums domes deputātu viņu no amata atcēla un tajā līdz pašvaldību vēlēšanām iecēla Ģirtu Trenci.

Zaudējuma sāpes palielināja iepriekšējo atbalstītāju lēmums Munkevicu atstādināt arī no visiem ienesīgajiem posteņiem pašvaldības uzņēmumos. Kļuvis par vienkāršu opozīcijas deputātu, Munkevics 20 dienas pēc amata zaudēšanas domē vērsās ar iesniegumu izmaksāt viņam materiālu kompensāciju. Savus materiālos zaudējumus deputāts Munkevics bija aprēķinājis triju mēnešalgu apmērā. Tolaik mēra alga bija 2000 lati. Dome Munkevicam atteica.

Ģirts Trencis, bijušais Jūrmalas domes priekšsēdētājs, (TP): "Juristi izvērtēja un konstatēja, ka Munkevics, stājoties domes priekšsēdētāja amatā, bija faktiski domes deputāts un citu darbu viņam nebija, un gadījumā, ja tu nezaudē citu darbu, stājoties domes priekšsēdētāja amatā, par to kompensācija nepienākas. Šāds Juridiskās pārvaldes atzinums tika sagatavots 2008.gada decembrī un iesniegts Munkevica kungam. Nu un viņš nekādas pretenzijas necēla, ka viņam šī kompensācija netiek izmaksāta."

Pēc pašvaldību vēlēšanām šā gada pavasarī Munkevics atkal kļuva par mēru. Gluži nejauši dažus mēnešus vēlāk Jūrmalas dome saņēma Latvijas Namu pārvaldnieku un apsaimniekotāju asociācijas vēstuli. Asociācijas vadītājs domei ziņoja, ka pirms pirmās ievēlēšanas pilsētas vadībā 2006.gadā, Munkevics nav bijis tikai domes deputāts vien – viņš esot bijis šīs asociācijas valdes priekšsēdētājs un šo amatu pēc amata atstāšanas 2008.gadā nav varējis atjaunot. Un tie paši domes juristi, kas Trenča laikā bija atteikušies Munkevicam kompensāciju izmaksāt, pārdomāja un secināja, ka Munkevicam kompensācija atteikta nepamatoti. Tādēļ tika sagatavots lēmums kompensāciju izmaksāt, kas nonāca uz Munkevica vietnieces Larisas Loskutovas galda.

Larisa Loskutova, Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietniece (SC): "Sakarā ar to, ka mēs saņēmām izziņu par viņa iepriekšējo darbu un par to, ka šī struktūra nevarēja divu nedēļu laikā nodrošināt šīs darba attiecības, tad viņam tika pieņemts lēmums izmaksāt šo kompensāciju."

Lēmums kompensēt Munkevicam mēra amata zaudēšanu tika pieņemts, uzskatot, ka pasliktinājusies viņa materiālā situācija attiecībā pret to, kāda tā bija pirms mēra krēsla ieņemšanas. Tomēr namu pārvaldnieku asociācijas iesniegtajā izziņā nav minēts, ka Munkevics par darbu tajā saņēmis algu. Arī Munkevica paša amatpersonas ienākumu deklarācija uzrāda, ka prezidenta amatu asociācijā viņš ir ieņēmis, bet ienākumu šajā amatā viņam nav. Turklāt arī domes deputāta krēslu ar visu atalgojumu viņš saglabāja.

Loskutova lēmumu kompensēt gadu vecus zaudējumus pieņēmusi, neraugoties uz to, ka Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija jau gada sākumā bija pašvaldībām aizliegusi maksāt kompensācijas, kas lielākas par vienu mēnešalgu. Krīzes dēļ Jūrmalas domes ienākumi ir strauji samazinājušies, pagājušajā nedēļā dome nolēma likvidēt aptuveni trešdaļu darbavietu pilsētas domē un tās struktūrās. Munkevics notikušajā nekā nosodāma nesaskata.

Raimonds Munkevics, Jūrmalas domes priekšsēdētājs: "Nē, nu saprotiet, kā tur ir - ir likums un, ja cilvēks zaudē darbu, viņam pienākas kompensācija, tad tā ir jāizmaksā un nav svarīgi, kurā laikā."

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu