Šlesers nosauc Kastēnu par muļķi un meli (113)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns (LPP/LC) ir zaudētājs un rīkojies muļķīgi, ielaizdamies dēkā ar laikraksta "Diena" bijušo žurnālisti, intervijā žurnālam "Una" secināja satiksmes ministrs Ainārs Šlesers.

"Varu pateikt, ka viņš rīkojās kā muļķis. Viņam ir sieva un bērni. Uzskatu, ka viņš pats ir vainīgs," saka Šlesers un norāda, ka tas, "ka viņš vazājās apkārt ar citu sievieti un meloja sievai, bet vēlāk mēģināja melot publiski, ka viņš tikai spēlēja līdzi, - tas ir blefs! Viņš ir liels zaudētājs."

Šlesers arī saka, ka Kastēns ir kļūdījies, bet svarīgi esot, vai sieva būs pietiekami stipra, lai viņam piedotu un neizjuktu laulība. Satiksmes ministrs arī pauž cerību, "ka Oskars pēc šādas kļūdas sapratīs, ka nākamā kļūda var būt pēdējā". Ministrs arī atzīst, kā arī žurnāliste, kura mēģināja ielaisties romantiskās attiecībās, ir darbojusies amorāli un neētiski, bet tā esot tikai viena medaļas puse.

Kā ziņots, Kastēns, flirtējot ar jaunu sievieti, iespējams, pārkāpis savas partijas statūtus, iepriekš ziņoja laikraksts "Diena".

Kā rakstīja "Diena", laikraksta žurnālisti veikuši eksperimentu ar nolūku pārbaudīt laikraksta rīcībā esošo informāciju, ka Kastēna rīcība ne vienmēr sakrīt ar paša partijas aktīvi uzsvērtajām ģimenes vērtībām. Tā laikā norisinājusies gan romantiska sarakste, gan trīs tikšanās, kuru laikā ministrs izteicis seksuāla satura piezīmes, kā arī pieskāries žurnālistes intīmām zonām.

Ministrs gan pēc eksperimenta notikušās intervijas laikā uzsvēris, ka jau no paša sākuma zinājis, ka satiekas ar laikraksta "Diena" žurnālisti, un viņa mērķis bijis pārbaudīt, cik tālu gatavi iet žurnālisti. "Tā kā "Dienas" mērķis bija spēle un mans mērķis bija spēle, un tur nebija konkrētu tālejošāku nodomu pavest "Dienas" žurnālisti, neuzskatu, ka tas būtu pretrunā ar partijas statūtiem."

Partijas LPP/LC statūtu 4.1.punkts nosaka, ka "partija LPP/LC ir politiska partija, kas apvieno Latvijas pilsoņus un nepilsoņus, kuri atzīst ģimeni par sabiedrības nozīmīgāko vērtību, personību veidojošu vidi, kurā tiek iedibinātas garīgās un morālās vērtības, turpinātas dzimtas un tradīcijas".

Komentāri (113)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu