Dienvidu tilta lietā rezultāti nebūšot ātri (36)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ekonomikas policijas pārvaldē (EPP) joprojām notiek aktīvs darbs kriminālprocesa izmeklēšanā par iespējamiem pārkāpumiem Dienvidu tilta būvniecībā, taču ātrus rezultātus policija nesola.

Kā šodien preses konferencē sacīja EPP priekšnieks Gatis Gudermanis, lietas izmeklēšana ir apjomīga un pagaidām aizdomās turamo nav. "Tiltu būvēja pietiekami ilgi, tāpēc arī izmeklēšana nebeigsies tik drīz," jokojot teica Gudermanis.

Jau ziņots, ka kriminālprocess šā gada aprīlī tika sākts par iespējamiem tiesību normu pārkāpumiem Rīgas pilsētas pašvaldībā, veicot Dienvidu tilta būvniecības projekta iepirkumu organizēšanu, finansējuma piesaistīšanu un būvniecību laika posmā no 2002.gada 1.janvāra līdz 2008.gada 30.septembrim jeb par laika posmu, par kuru pārbaudes veica Valsts kontrole (VK).

Pagaidām process sākts pēc Krimināllikuma 24.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā.

Jau ziņots, ka Rīgas dome Dienvidu tilta būvniecībā izšķērdējusi 27 miljonus latu, iepriekš paziņoja valsts kontroliere Inguna Sudraba.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu