Basketbols pret datorspēļu un azartspēļu atkarību (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 22. oktobrī, plkst. 16 Rīgas Hanzas vidusskolā notiks basketbola spēle pret datorspēļu un azartspēļu atkarību. Aizraujošā cīņā tiksies septiņkārtējie Latvijas čempioni BK „Ventspils” un neprofesionālu spēlētāju „Superizlase”, kuras sastāvā trenera Aigara Meldera vadībā pašaizliedzīgi cīnīsies sabiedrībā pazīstami cilvēki.

„Superizlases” sastāvā iekļauti Arnis Blodons, Ainārs Čukste, Jānis Endziņš, Ingmārs Jurisons, Visvaldis Klintsons, Ēriks Loks, Marka, Pauls, Jānis Rībens, Jānis Vaišļa.

Projektu „Spēle pret spēlēm” organizē biznesa augstskolas „Turība” Sabiedrisko attiecību fakultātes studentu grupa ar mērķi vērst sabiedrības uzmanību uz datorspēļu un azartspēļu atkarības problēmām jauniešu vidū, kā arī popularizēt basketbola spēli kā aizraujošu, veselīgu un sportisku alternatīvu. Mūsdienās laikam vairs nav palikusi neviena dzīves joma, kura attīstītos, neizmantojot jaunās tehnoloģijas. Arvien grūtāk ir iedomāties mūsdienu dzīvi bez datora, interneta un citu moderno tehnoloģiju piedāvātajām iespējām. Vienlaicīgi vairojas arī izklaides iespējas, kurās tiek izmantotas jaunās tehnoloģijas: datorspēles, videospēles, spēļu automāti u.c. Visi šie darbības veidi, līdzīgi kā alkohols un narkotikas, var radīt nopietnu atkarību. Aizraušanās piešķir krāsainību un vērtību dzīvei, bet atkarība šo vērtību grauj.

Brīdi, kad robeža starp aizraušanos un atkarību ir pārkāpta, pats atkarīgais parasti nemana un līdz pēdējam cenšas to kategoriski noliegt. Turklāt tieši jaunieši ir tā sabiedrības daļa, kas visvairāk pakļauti riskam kļūt atkarīgiem no datorspēlēm un azartspēlēm. Tomēr sabiedrībai kopumā par jauno tehnoloģiju atkarībām vēl nav pietiekamas informācijas un izpratnes. Jauniešu vidū aktuālie atkarību veidi mūsdienās tiek pētīti un izprasti vēl pārāk virspusēji, turklāt daudzas atkarības sabiedrība neuztver pietiekami nopietni.

Lai īstenotu jauno tehnoloģiju atkarības ierobežošanu, ir svarīgi organizēt izglītojošus un profilaktiskus pasākumus jauniešu vidū – vecuma grupā, kurai šī problēma ir visaktuālākā.

Ar Rīgas Atkarības profilakses centra atbalstu basketbola maču „Spēle pret spēlēm” noskatīties ieradīsies aptuveni 30 bērni no internātskolām. Tāpat tiek laipni aicināti arī visi citi interesenti! Ieeja skatītājiem – bez maksas. „Spēles pret spēlēm” organizatori un atbalstītāji aicina - NEpaspēlē savu dzīvi! Izvēlies būt NEatkarīgs!

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu