Sirds veselības skola aicina – sadzirdi savu sirdi, saki insultam un infarktam nē!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau otro gadu maijā notiek EUROAPTIEKAS rīkotā sociālā kampaņa Sirds veselības skola, kuras ietvaros projekta autori un partneri aicina katru Latvijas iedzīvotāju būt vērīgiem pret sevi un savas sirds veselību. Šogad rīkotāji īpaši aicina projektā iesaistīties jaunus cilvēkus, jo katram ir jāapzinās, ka par savas sirds veselību jāsāk domāt jau agrīnā vecumā. Fakti ir nepielūdzami – insults un/vai infarkts piemeklē arvien jaunākus ļaudis, citkārt pat 30-35 gadu vecumā, tāpēc Sirds veselības skola aicina: sadzirdi savu sirdi, saki insultam un infarktam nē!

Kas tad ir jāzina un kāpēc? Jau tas, ka Jūs šo lasāt, ir pirmais sasniegums: vispirms rūpes par sirds veselību sākas ar īstajām domām, ar informāciju, kuru izzināt. Nākamais solis ir noskaidrot, kādas darbības jāveic, lai uzzinātu savas sirds veselības rādītājus.

Tātad – Sirds veselības skola piedāvā maijā 10 EUROAPTIEKĀS(sk.tabulu) Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Daugavpilī un Jūrmalā iepriekš piesakoties, bez maksas noteikt, kādi ir tieši jūsu sirds veselības rādītāji, izmērot asinsspiedienu, nosakot ķermeņa masas indeksu, kā arī cukura un holesterīna līmeni asinīs. Šo mērījumu laikā jūs konsultēs farmaceits vai veselības aprūpes speciālists, kuram ir īpašas zināšanas par labas sirds veselības saglabāšanu. Pārējās EUROAPTIEKĀS strādās Sirds veselības skolas vēstneši, kurus būs iespējams atpazīt pēc īpaša apģērba – sarkana uzsvārča un zināšanām, kuras šie farmaceiti būs gatavi sniegt katram, kurš izrādīs interesi par to, kā saglabāt savas sirds veselību.

Katrā aptiekā būs pieejams īpašs, speciāli projekta ietvaros izdots, informatīvs materiāls, kurā iekļauta gan vispārīga izskaidrojoša informācija par sirds veselības rādītājiem un normām, gan arī testi, kā atpazīt insulta un infarkta simptomus.

Projekts, kurš notiek EUROAPTIEKAS lielprojekta Veselīga dzīvesveida skola ietvaros, tapis sadarbībā ar Latvijas kardiologu biedrību un pacientu biedrību «ParSirdi.lv». Sirds veselības skolas laikā aicinām iedzīvotājus izglītoties par sirds veselību, piedāvājam paškontroles mērījumus un īpaši izglītotu farmaceitu konsultācijas aptiekās.

Projekts tapis sadarbībā ar:

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu