Zooloģiskais dārzs kā apspriedes vietu politiķiem (88)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidents Valdis Zatlers nav piedalījies sarunās ar valdošās koalīcijas pārstāvjiem, kuras šopavasar notika Rīgas Zooloģiskajā dārzā un kurās tika pieņemts lēmums par Zatlera virzīšanu prezidenta amatam. Zaļo un zemnieku savienības priekšsēdētāja Induļa Emša padomnieks Viesturs Silenieks pastāstīja, ka viņš bijis tas, kurš nolēmis, ka sarunas varētu notikt Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Silenieks norādīja, ka Zooloģiskais dārzs kā tikšanās vieta bijusi laba, jo politiķi varējuši ērti piekļūt ar mašīnu, turklāt daži no viņiem dzīvo Mežaparkā.

Tāpat pozitīvi novērtēts tas, ka runātais netiktu izpausts tālāk, jo dzīvnieki nemācētu to pastāstīt citiem, ironizēja Silenieks.

Kā ziņots, valdošā koalīcija lēmumu par Zatlera virzīšanu prezidenta amatam pieņēmusi konsultācijās Rīgas Zooloģiskajā dārzā, vakar ziņoja "TV3" raidījums "Nekā personīga".

Lēmuma pieņemšanā piedalījies Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP), Zaļo un zemnieku savienības frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, toreiz vēl Saeimas priekšsēdētājs Emsis, Tautas partijas (TP) dibinātājs Andris Šķēle un arī kāds apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK pārstāvis.

TP paziņoja koalīcijas partneriem, ko vēlas virzīt prezidenta amatam. Klātesošie koalīcijas partneri šim piedāvājumam piekrituši. Savukārt apvienībai Latvijas Pirmā partija/"Latvijas ceļš" (LPP/LC) atlicis vien piekrist.

"Nekā personīga" norāda, ka tikšanās, kurā tika lemts par Valsts prezidenta amata kandidātu, notikusi laikā, kad šim amatam bija izvirzīts TP pārstāvis Māris Riekstiņš un LPP/LC pārstāve Karina Pētersone.

To, ka šāda tikšanās ir notikusi, apliecina Rīgas Zooloģiskā dārza direktors Rolands Greiziņš. Taču viņam nav bijis zināms, kas runāts minētajā tikšanās reizē.

Jau ziņots, ka valdību veidojošā koalīcija par Zatlera kandidatūru plašākai sabiedrībai paziņoja 22.maijā.

Saeima Zatleru Valsts prezidenta amatā ievēlēja šā gada 31.maijā, un viņa kandidatūru atbalstīja visas valdību veidojošās partijas.

Komentāri (88)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu