E-talonu iegādes automātus apsēduši krāpnieki (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Veikli krāpnieki izdomājuši jaunas naudas nopelnīšanas iespējas. Šoreiz par peļņas avotu izvēlēti jaunie Rīgas sabiedriskā transporta e-talonu iegādes un papildināšanas automāti. Cilvēki, kuri nesaņem skaidras naudas atlikumu, visticamāk, dusmojas uz pašu automātu vai „Rīgas satiksmi”, lai gan patiesībā pie vainas ir krāpnieku izgudrojums.

Gaida naudas atlikumu, bet nesagaida

Skolotājs Lauris ir viens no tiem, kas zaudējis skaidras naudas atlikumu e-talonu automātā. Jaunais vīrietis LNT raidījumam Tautas balss atklāja, ka krāpnieki apsēduši kādu e-talona automātu, kurā viņš pagājušajā piektdienā vēlējies iegādāties biļetes 10 braucieniem ar sabiedrisko transportu.

Lauris stāstīja, ka tikai pēc naudas iemešanas automātā uzzināja, ka tas nepieņem lata un 50 santīmu monētas. Tad viņš iemetis vēl monētas un gaidījis atlikumu. Lauris stāsta: „Man pietrūka 20 santīmu, es biju jau iemetis piecus latus un 30 santīmus un gaidu, bet nekas nenotiek, spiežu atcelt, domāju - kur ir atlikums?”

Lauris gaidījis, bet tā arī nesagaidījis atlikumu un devies prom. No mājām skolotājs zvanījis uzņēmuma „Rīgas satiksme” klientu apkalpošanas centram. „Viņi man saka: aizejiet uz klientu apkalpošanas centru, uzrakstiet iesniegumu, kad un kas notika. Es jautāju, kas par vainu? Viņi teica, ka pēdējā laikā uzdarbojas krāpnieki, kuri liek maisiņus.”

Atlikumu savāc ar plastmasas maisiņu

Krāpnieki atrod iespējas visdažādākajos veidos nopelnīt, un viņu nežēlastībā krituši arī e-talonu pircēji automātos. Shēma ir vienkārša: vietā, kur jāizkrīt skaidras naudas atlikumam, krāpnieki pamanījušies ievietot plastmasas maisiņu, ko varētu nodēvēt par naudas savācēju.

E-talona pircēji neziņā noplāta rokas un aiziet, bet krāpnieki pēc tam paņem sabirušo atlikumu. „Viņi ir vieni no labākajiem biznesmeņiem šobrīd, jo maisiņš nemaksā neko un jautājums ir, cik daudz cilvēku dienā iekrīt?” retoriski jautāja Lauris. Kā Tautas balsij atzina „Rīgas satiksmes” pārstāvis Viktors Zaķis, tad uzņēmums ir saskāries ar šo situāciju, jo krāpnieki uzdarbojas arī pie autostāvvietu automātiem.

"Rīgas satiksmei" grūtības krāpniekus sodīt

Zaķis atzina: „Kur skaidra nauda, tur cilvēkiem uzrodas vēlme kādu daļu paņemt savā kabatā, nevis atstāt tur, kur tai pienākas būt. Kopš parādījās biļešu automāti, mēs esam pamanījuši un mums ir informācija, ka šādas darbības tiek attiecinātas uz lielajiem e-talonu automātiem. Mēs cieši sadarbojamies ar policiju, lai to izskaustu, bet jāatzīst, ka tas nav vienkārši, jo likumdošanā der tikai tad, ja noķerts pie rokas.”

„Rīgas satiksmes” pārstāvis aicināja cilvēkus būt vērīgiem un uzmanīties, savukārt pats uzņēmums domās iespējas, kā šīs nepilnības automātos novērst.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu