Akcionārs noraida MAN izteikto "Scania" pārņemšanas piedāvājumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas kravas automašīnu ražotāja "Scania" galvenais akcionārs, Vācijas autobūves kompānija "Volkswagen" ir noraidījusi Vācijas rūpniecības koncerna MAN izteikto "Scania" pārņemšanas piedāvājumu, atsaucoties uz "Volkswagen" vadītāju Berndu Pišetsrīderu, vēsta Vācijas laikraksts "Financial Times Deutschland".

Pišetsrīders paziņoja - pat ja MAN uzlabos 9,6 miljardu eiro (6,75 miljardu latu) vērto pārņemšanas piedāvājumu, "Scania" vadība to noraidīs.

Pišetsrīders pavēstīja, ka viņš labprātāk apvienotu "Scania", MAN un "Volkswagen" Brazīlijas kravas automašīnu struktūrvienību, neiekļaujot aliansē "Volkswagen" vieglo komerciālo transporta līdzekļu ražotnes. Tomēr viņš norādīja, ka šajā gadījumā kompānijai MAN "Scania" pārņemšana nebūtu pieņemama.

"Es esmu noraidījis MAN pārņemšanas piedāvājumu un neplānoju mainīt savu viedokli," teica Pišetsrīders.

Viņš norādīja, ka viņu neapmierina darījuma noteikumi, jo MAN piedāvājis vienādu cenu visām "Scania" akcijām neatkarīgi no to statusa. Līdz ar to "Volkswagen" piederošās "Scania" akcijas netika novērtētas adekvāti. Vācijas autoražotājam galvenokārt pieder priviliģētās "Scania" akcijas ar lielāko balsstiesību skaitu, bet MAN gan par vienu parasto, gan priviliģēto "Scania" akciju piedāvājis 442 Zviedrijas kronas (33,4 latus).

MAN pārstāvji pagaidām atsakās komentēt Pišetsrīdera nostāju. Tomēr viņi atkārtoti norādīja, ka viņu piedāvājums ir elastīgs, un kompāniju rīcībā ir pietiekoši daudz laika tā apspriešanai.

"Volkswagen" piekrišana darījuma īstenošanai ir nepieciešama, jo Vācijas kompānija kontrolē 34% "Scania" akciju un 18,7% uzņēmuma kapitāla.

Kā ziņots, "Scania" septembra vidū noraidīja MAN pārņemšanas piedāvājumu 9,6 miljardu eiro vērtībā.

MAN 13.septembrī apstiprināja savu nodomu pārņemt "Scania", lai kļūtu par galveno kravas automašīnu kompāniju Eiropā, sasniedzot vadošo ražotāju "Volvo" un "DaimlerChrysler" pārdošanas apjomu.

"Scania" dibināta 1891.gadā. Kompānijas kopējais darbinieku skaits veido aptuveni 30 000.

2005.gadā "Scania" strādāja ar 63,3 miljardu kronu (4,8 miljardu latu) apgrozījumu.

MAN nodarbojas ar kravas automašīnu, dīzeļdzinēju un turbo sistēmu ražošanu. Kompānijā strādā vairāk nekā 50 000 darbinieku.

34% "Scania" akciju kontrolē Vācijas autobūves kompānija "Volkswagen", 10,8% - Zviedrijas investīciju kompānija "Investor". Savukārt Francijas autobūves kompānija "Renault" pārvalda 5,18% "Scania" kapitāla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu