Līdz 2018.gadam izvērtēs atbalsta instrumentus ģimenēm ar bērniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Līdz 2018.gadam ir paredzēts izvērtēt jau esošos atbalsta instrumentus ģimenēm ar bērniem un sākt īstenot attiecīgo pasākumu kopumu, teikts valdības rīcības plānā, ko otrdien, 26.aprīlī, izskatīs Ministru kabineta sēdē.

Valdības rīcības plānā ir noteikts, ka tiks izvērtēti jau esošie atbalsta instrumenti un jauni priekšlikumi, lai nodrošinātu efektīvāko tautas ataudzes atbalsta pasākumu īstenošanu un pilnveidošanu. Pasākumi gan tiks īstenoti atbilstoši pieejamajam valsts budžeta finansējumam.

Atbildīgās iestādes par šī uzdevuma izpildi ir Pārresoru koordinācijas centrs, kā arī «Demogrāfisko lietu centrs».

Valdības deklarācijā noteikts, ka sadarbībā ar nevalstisko sektoru un ekspertiem tiks izstrādāta visaptveroša un mērķtiecīga valsts atbalsta programma ģimenēm ar bērniem un tās īstenošana tiks sākta līdz valsts simtgadei.

Kā līdzatbildīgās ministrijas uzdevuma īstenošanā ir noteiktas vairākas ministrijas, tostarp Labklājības ministrija, Tieslietu ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Uzdevuma izpildē tiks iesaistīts arī Sabiedrības integrācijas fonds, plānošanas reģioni un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu