Parīze gatava Ziemassvētkiem (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Viena eleganta kustība, un Parīzes Elizejas laukos iemirdzas miljons Ziemassvētku lampiņu. Par gada nogales svētku sezonas sākšanu Francijas galvaspilsētā šoreiz parūpējās aktrise Šarlote Geinsbūra.

Parīzes skaistākajā avēnijā – Elizejas laukos - ar mākslinieces Šarlotes Geinsbūras palīdzību ienākusi Ziemassvētku noskaņa. Pāris kilometru garās ielas vairāk nekā 400 kokos iemirdzējies nepilns miljons Ziemassvētku lampiņu. To iedegšanas ceremoniju noskatīties ieradās daudz cilvēku.

Ziemassvētku lampiņas ir draudzīgas videi. Tās izgatavotas no gaismas diodēm un patērē ievērojami mazāk elektroenerģijas nekā tradicionālās kvēlspuldzes. Aprēķināts, ka šogad tiek patērēts mazāk pat par vienu desmito daļu no elektroenerģijas, ko Ziemassvētku lampiņas patērēja 2006.gadā. Tas arī ļāvis ievērojami ieekonomēt naudu. Senāk Elizejas lauku izgaismošana izmaksāja 2,5 miljonus eiro, turpretī tagad ekonomisko gaismas diožu izmantošanas dēļ izmaksas tiek lēstas vien 10 tūkstoš eiro apmērā.

Līdz ar lampiņām Ziemassvētku noskaņa Elizejas laukos tiek uzburta arī svētku tirdziņā, kurā pārdod visu, sākot ar karstvīnu, beidzot ar rūķu cepurēm.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu