Modes skatēs aizliedz pārāk tievas sievietes (71)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Agrāk par seksīgām modelēm uzskatīja tieši apaļīgās sievietes. Merilina Monro un Sofija Lorēna ir lieliski piemēri tā laika seksualitātes un sievietes ideālam. Šodien meitenes ir gatavas sevi mocīt un badoties līdz pat nāvei, lai pēc iespējas vairāk līdzinātos modes industrijas veidotajam perfektas sievietes tēlam.

Pateicoties jaunajiem likumiem, kas liedz nepieņemami tievām sievietēm kāpt uz mēles, iespējams, perfektas sievietes ideāls mainīsies uz labo pusi.

Pēc vairākiem protestiem pret industrijas neveselīgo ietekmi uz jaunām meitenēm Madridē pirmo reizi tika noraidītas pārāk tievas modeles. Modes skates organizatori savu rīcību skaidroja ar vēlmi modelēm demonstrēt daiļumu un veselību, nevis slimīgu izskatu.

Daudzi cilvēki gan nepiekrīt šim jaunajam aizliegumam, ieskaitot, „Elite” aģentūras modeli Keisiju Goldu. „Es domāju, ka tas ir nepieņemami. Es saprotu, ka viņi vēlas prezentēt veselīgas sievietes ideālu, taču kā būs ar modeļu diskrimināciju un dizaineru mākslas brīvību?” viņa teica.

Madrides vadība savu lēmumu aizstāvēja, paziņojot, ka modes industrija ir kā spogulis un daudzi tīņi mēģina attēlot visu uz mēles redzēto.

Madrides modes skatēs līdz ar jaunajiem noteikumiem tiek atraidītas 30 procentu modeļu. Jaunie noteikumi neapmierina arī vairākus spāņu dizainerus un modeļu aģentūras, taču tā vien izskatās, ka Spānijas valdība ir stingri nolēmusi cīnīties un atjaunot veselīgākas sievietes ideālu.

Komentāri (71)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu