"Scania" noraida MAN pārņemšanas piedāvājumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas kravas automašīnu ražotājs "Scania" ir noraidījis Vācijas rūpniecības koncerna MAN pārņemšanas piedāvājumu 9,6 miljardu eiro (6,75 miljardu latu) vērtībā, teikts pirmdien izplatītajā "Scania" paziņojumā.

MAN piedāvājis "Scania" 7,5 miljardus eiro (5,3 miljardus latu) skaidrā naudā un 2,1 miljardu eiro (1,5 miljardus latu) - jaunajās MAN akcijās. Tādā veidā viena "Scania" akcija tika novērtēta 442 Zviedrijas kronu (33,9 latu) apmērā.

"Kompānijas vadības sapulcē svētdien, 17.septembrī, direktoru padome rūpīgi izstudēja Vācijas kompānijas MAN pārstāvju vēstuli, sadarbībā ar ekspertiem izskatīja un novērtēja izteikto piedāvājumu un vienbalsīgi nolēma no tā atteikties," norādīja kompānijas pārstāvji.

"Scania" līdzīpašnieks, Zviedrijas investoru grupa "Investor" saņēma MAN piedāvājumu nopirkt "Investor" piederošās kravas automašīnu ražotāja akcijas 11.septembrī. Investīciju kompānijas pārstāvji paziņoja, ka piedāvājums viņiem nav saistošs.

MAN vadības pārstāvji norādīja, ka viņi bijuši pārliecināti par veiksmīgo sarunu rezultātu.

MAN nesen parakstīja līgumu ar Francijas autobūves kompāniju "Renault" par "Scania" 2,85% akciju iegādi, teikts MAN oficiālajā paziņojumā.

Kā ziņots, MAN 13.septembrī apstiprināja savu nodomu pārņemt "Scania", lai kļūtu par galveno kravas automašīnu kompāniju Eiropā, sasniedzot vadošo ražotāju "Volvo" un "DaimlerChrysler" pārdošanas apjomu.

"Scania" dibināta 1891.gadā. Kompānijas kopējais darbinieku skaits veido aptuveni 30 000.

2005.gadā "Scania" strādāja ar 63,3 miljardu Zviedrijas kronu (4,8 miljardu latu) apgrozījumu.

MAN nodarbojas ar kravas automašīnu, dīzeļdzinēju un turbo sistēmu ražošanu. Kompānijā strādā vairāk nekā 50 000 darbinieku.

34% "Scania" akciju kontrolē Vācijas autobūves kompānija "Volkswagen", 10,8% - "Investor". "Renault" pārvalda 5,18% "Scania" kapitāla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu