Laikraksts: MAN plāno piedāvāt par "Scania" 9,5 miljardus eiro

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas rūpnieciskais koncerns MAN gatavojas izteikt Zviedrijas kravas automašīnu ražotājam "Scania" 9,5 miljardu eiro (6,7 miljardus latu) vērtu pārņemšanas piedāvājumu un tas varētu veidot aptuveni 440 Zviedrijas kronu (33,5 latus) par vienu "Scania" akciju, atsaucoties uz anonīmiem avotiem vēsta laikraksts "Financial Times".

MAN izteicis piedāvājumu diviem "Scania" lielākajiem akcionāriem - Eiropas lielākajam autoražotājam, Vācijas kompānijai "Volkswagen" un Zviedrijas investoru grupai "Investor".

"Volkswagen" pārstāvji pagaidām atsakās no komentāriem par iespējamo darījumu, norādot, ka oficiāls piedāvājums no MAN vēl neesot saņemts. Tomēr kompānijas pārstāvji uzsvēra, ka viņiem ir stratēģiskā interese attiecībā uz "Scania" akcijām un viņi vēlētos piedalīties kravas sektora konsolidācijā.

MAN trešdien apstiprināja savu nodomu pārņemt "Scania", lai kļūtu par kravas automašīnu galveno kompāniju Eiropā, sasniedzot vadošo kravas mašīnu ražotāju "Volvo" un "DaimlerChrysler" pārdošanas apjomu.

Detalizētāku informāciju par iespējamo kompāniju apvienošanos MAN pārstāvji gatavojas sniegt nākamnedēļ.

MAN plāno iegūt no šī darījuma papildus ienākumu 500 miljonu eiro (351,4 miljonu latu) vērtībā.

Līdz ar MAN paziņojumu par iespējamo "Scania" pārņemšanu abu kompāniju akciju cenas ievērojami palielinājās.

"Volkswagen" kontrolē 34% "Scania" akciju, bet "Investor" - 19%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu