Jaunās gripas saslimšanas gadījums konstatēts arī Rīgas 92.vidusskolā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunā vīrusa A(H1N1) saslimšanas gadījums konstatēts arī Rīgas 92.vidusskolā, informēja Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamentā.

Tāpat skolās izplatīta ir saslimšana ar augšējo elpceļu slimībām, kādēļ skolēni neapmeklē mācības. Šī iemesla dēļ departaments aicinājis izglītības iestāžu vadītājus vērtēt klašu piepildījumu un to, vai atsevišķās situācijās nebūtu lietderīgāk mācību darbu uz laiku apturēt, pirms tam to saskaņojot ar departamentu.

Pagājušajā nedēļā šādu lēmumu pieņēma Rīgas 2.ģimnāzijas vadība, uz nedēļu apturot mācības vienā no 8.klasēm. Tagad, kā aģentūrai LETA apstiprināja skolas pārstāvji, mācības šajā klasē ir atsāktas.

Savukārt trīs Rīgas skolās - Rīgas 31.vidusskolā, Rīgas Universālajā vidusskolā un Rīgas Sergeja Žoltoka vidusskolā - lielā saslimušo bērnu skaita dēļ mācības sākumskolas klasēs notiek dežūrrežīmā, proti, skolotāji bērniem palīdz atkārtot iepriekš apgūto vielu, bet jaunas tēmas mācīt nesāk.

Jau ziņots, ka pirmdien Latvijas Infektoloģijas centrs izsludinājis jaunās gripas epidēmiju piecās Latvijas pilsētās - Rīgā, Daugavpilī, Gulbenē, Jelgavā un Rēzeknē.

Izglītības iestādēs Rīgā līdz šim saslimšana ar jaunās gripas vīrusu konstatēta Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā un Rīgas 2.ģimnāzijā. Pasniedzēja saslimšanas dēļ uz nedēļu slēgta tika arī Latvijas Starptautiskā skola Bulduros.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu