Tiesa par trīs mēnešiem pagarina Hodorkovska ieslodzījumu izmeklēšanas izolatorā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas pilsētas Čitas tiesa uz vēl trīs mēnešiem pagarinājusi bankrotējušās Krievijas enerģētikas kompānijas "Jukos" valdes priekšsēdētāja Mihaila Hodorkovska ieslodzījumu izmeklēšanas izolatorā.

Ieslodzījuma termiņš pagarināts līdz 2008.gada 2.janvārim. Tādējādi kopējais laiks, ko Hodorkovskis pavadīs izolatorā, būs desmit mēneši un 25 diennaktis.

Kā iemesls termiņa pagarināšanai minēts fakts, ka Hodorkovskis un viņa advokāti nav paspējuši iepazīties ar viņa otrās krimināllietas materiāliem, kuru apjoms sasniedz 150 sējumus.

2006.gada decembrī Hodorkovskis un viņa kompanjons Platons Ļebedevs pēc Ģenerālprokuratūras prasības no kolonijas Krasnokamenskā, Čitas reģionā, tika pārvesti uz izmeklēšanas izolatoru Čitā, kur tika veikta izmeklēšana par vēl vienu viņiem izvirzītu apsūdzību.

Krievijas Ģenerālprokuratūra notiesātajiem Hodorkovskim un Ļebedevam izvirzījusi jaunas apsūdzības naudas "atmazgāšanā" un svešu īpašumu izšķērdēšanā.

Ļebedevs un Hodorkovkis 2005.gada maijā tika notiesāti par krāpšanu un nodokļu nemaksāšanu. Viņiem abiem piespriests astoņu gadu cietumsods. Viņi atrodas cietumā kopš 2003.gada.

Hodorkovskim izvirzītās apsūdzības un kompānijai "Jukos" veikto nodokļu uzrēķinu daudzi analītiķi uzskata par atriebību naftas magnātam par politiskajām ambīcijām, kā arī par Kremļa centieniem atjaunot valsts kontroli pār nozīmīgākajiem Krievijas ekonomikas sektoriem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu