Sēlijas virsmežniecības darbinieki aiztur malumedniekus (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Naktī no 26.septembra uz 27.septembri Valsts meža dienesta (VMD) darbinieki Neretas mežniecības teritorijā, Aizkraukles rajonā, aizturējuši trīs malumedniekus, kuri ar nelikumīgi glabātu medību ieroci nelikumīgi nomedījuši brieža govi un teļu, informēja VMD preses sekretāre Selva Šulce.

Pamatojoties uz jau iepriekš zināmu informāciju, ka konkrētajā apvidū, iespējams, mēdz notikt nelikumīgas medības, VMD darbinieki, pieaicinot policijas darbiniekus, uz neliela meža ceļa pārbrauciena brīdī aizturēja trīs personas, par kurām bija zināms, ka viņas ir piedalījušās nelikumīgās medībās.

"Tā kā nošautie dzīvnieki jau bija pārvietoti un noslēpti, aizturētie negribēja atzīties nodarījumā, neskatoties uz to, ka viņu ārējās pazīmes nepārprotami liecināja par viņu rīcību. Tikai tad, kad mežzinis ar suņa palīdzību nošautos dzīvniekus atrada noslēptus jaunaudzē, vainīgie atzinās savā nodarījumā," stāsta VMD darbinieki.

Sēlijas virsmežniecības darbinieki aizturētajiem sastādīja administratīvā pārkāpuma protokolu par medības reglamentējošo normatīvo aktu prasību neievērošanu. Kopējā medību saimniecībai nodarītā zaudējumu summa par nelikumīgi nomedītajiem dzīvniekiem ir 2184 lati.

Viens no aizturētajam bija oficiāls mednieks, bet tas neatturēja viņu no došanās nelikumīgās medībās un rupjas Medību noteikumu pārkāpšanas.

Patlaban tiek noskaidroti un precizēti visi notikuma apstākļi, un šodien informācija tālākai rīcībai tiks nodota policijai.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu