Kundalini – dabas dota radošā enerģija (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tagad arī Latvijā ir pieejama Kundalini joga, kas palīdz attīstīt cilvēka spējas apzināties sevi, prasmi izmantot radošo enerģiju dažādu dzīves situāciju risināšanā un iegūt enerģijas un līdzsvara balansu.

„Daba ir tik gudra un Visums tik sargājošs, ka katrā cilvēka jau ir ielikta īpaša enerģija, kas palīdz pārvarēt dažādas dzīves situācijas un saprast dzīvesskolas stundas,” saka Labo sajūtu laboratorijas Kundalini jogas skolotāja Daiga Konošonoka. „Tā ir Kundalini enerģija, un tas nav nekas mistisks. Tā ir radošā enerģija, kas snauž katrā cilvēkā. Ar Kundalini jogas palīdzību šī enerģija tiek īpaši un uzmanīgi vadīta, lai paplašinātu cilvēka apziņu un līdz ar to arī spējas tuvoties savai patiesai būtībai, tam labajam, kas mīt katrā.”

Uzsvars Kundalini jogā tiek likts ne tikai uz ķermeņa izvingrināšanu, bet arī uz prasmi vadīt savu apziņu un enerģiju, tā, lai nevis tā mūs vada, bet mēs to. Kā Kundalini jogas skolotājs jogi Badžans teica: "Prāts ir dots cilvēkam, nevis mēs esam doti prātam."

Kundalini jogā izmanto gadu tūkstošiem senas meditatīvas tehnikas un kustības, kas vērstas uz cilvēka smalkā un fiziskā ķermeņa līdzsvarošanu. Ar īpašiem vingrinājumiem tiek veicināta nervu un endokrīnās sistēmas darbība, kas attīsta vajadzīgo jūtīgumu, lai cilvēks ar jaunu izpratni apzinātos savas dzīves notikumus, prastu dzīvot veiksmīgi, kā arī veidotu jaunas kvalitātes attiecības ar līdzcilvēkiem.

„Būtībā katra jogas veida mērķis ir veicināt Kundalini enerģijas pamošanos cilvēkā. Taču Kundalini joga ar to strādā sistemātiski, dinamiski un ļoti precīzi, ņemot vērā šim mērķim domātas senas meditatīvas tehnikas un vingrojumu kompleksus – krijas -, kurās ar īpašu prasību palīdzību jogas skolotājiem tiek saglabāts to autentiskums, nemainot ne mazāko kustību,” saka D.Konošonoka

Nosacījums ar kādu Kundalini joga tika parādīta rietumu pasaulei bija tāds, ka tā jāveic īpaši apmācīta skolotāja vadībā, lai šo spēcīgo radošo enerģiju vadītu pareizi un efektīvi.

„Visbiežāk rietumu puslodes cilvēki ir pārsteigti, ka Kundalini jogā, darot it kā vienkāršas un visiem izpildāmas darbības, tiek sasniegts tik pozitīvs efekts emocionālā un fiziskā ziņā. Taču patiesībā, lai iekustinātu sev dotās dabas spējas, nav jāpielieto cīņas spars. Vienkārši jāļaujas procesam ar atvērtu prātu un vēlmi piedzīvot savu patieso būtību bez lomām, maskām un izlikšanās, iegūstot harmonijas un līdzsvara izjūtu.”

***Daiga Konošonoka Kundalini jogas skolotāja "Labo sajūtu laboratorijā" apguvusi Kundalini jogas skolotājas izglītību starptautiskā skolotāju programmā, skolojoties pie atzītiem Kundalini pasniedzējiem no Nīderlandes, Grieķijas, Vācijas, Itālijas. Daiga praktizē jogu kopš 2003.gada, sākumā apgūstot Integrālo, vēlāk Ajengāra un Krija jogu Latvijā un Indijā. Piedalījusies vairākos starptautiskos semināros un retrītos, īpaši interesējoties par meditāciju un dziedināšanu. Pašreiz turpina savu izglītību individuāli pie saviem skolotājiem Nīderlandē un Indijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu