Jaundžeikars: Premjera lēmums atstādināt Loskutovu ir pamatots (56)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidenta Aigara Kalvīša (TP) lēmums uz izmeklēšanas laiku no amata atstādināt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Alekseju Loskutovu ir pamatots, sacīja Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC).

"Pie tik nopietniem finanšu pārkāpumiem, kādus Valsts kontrole ir konstatējusi, dabiski, ka vadītājs ir, pirmkārt, atbildīgs," savu nostāju skaidroja Jaudžeikars. Viņš arī uzsvēra, ka "tā ir pamatota premjera rīcība, jo KNAB ir pakļauts pārraudzībā tikai premjeram".

Kā ziņots, Valsts kontroles revīzijā par KNAB darbu 2006.gadā konstatēti ilgstoši pārkāpumi operatīvajai darbībai paredzēto līdzekļu izlietošanā.

Premjers, kura pārraudzībā atrodas KNAB, pret Loskutovu ierosinājis disciplinārlietu, un līdz izmeklēšanas beigām viņš atstādināts no amata.

Detalizētākas ziņas par pārkāpumu būtību netiek sniegtas, jo operatīvo līdzekļu izlietojums ir slepena informācija. Pēc Kalvīša teiktā, šādi pārkāpumi KNAB bijuši vairāku gadu garumā.

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu