Apcietina Bērnu slimnīcas iepirkuma komisijas locekli Kramzaku (92)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien piemērojusi apcietinājumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturētajam Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) iepirkumu komisijas loceklim, slimnīcas valdes loceklim Arnim Kramzakam, vēsta portāls "citadiena.lv".

Apcietinājums Kramzakam piemērots kā drošības līdzeklis. Kopumā KNAB veiktajā kratīšanā BKUS lietā aizturētas piecas personas, ziņo "citadiena.lv".

Komentējot KNAB veikto kratīšanu BKUS telpās, Bērnu slimnīca vien norādīja, ka iestādē visi iepirkumi veikti likumiskā kārtībā.

Kā pastāstīja Bērnu slimnīcas pārstāve Romēna Namniece, precizējošu informāciju par veikto pārbaudi var sniegt KNAB, bet pati slimnīca no sīkākiem komentāriem atturas.

Arī Veselības ministrijas (VM) preses sekretārs Oskars Šneiders apstiprināja, ka ministrija ir informēta par KNAB pārbaudi Bērnu slimnīcā, taču "šobrīd nekādu plašāku komentāru nebūs".

Kad būs pieejams KNAB lēmums pēc veiktās pārbaudes, tad arī sekos ministrijas komentārs.

Kā norādīja KNAB Korupcijas novēršanas nodaļas galvenais speciālists Andris Vitenburgs, lūgts sniegt informāciju par KNAB veiktajām darbībām Bērnu slimnīcā, "informāciju publiskajā telpā par atsevišķām KNAB veiktajām vai veicamajām procesuālajām darbībām birojs nesniedz un nekomentē".

Publiskajā telpā informācija tiek sniegta par konkrētu kriminālprocesu, kad tajos tiek sniegtas ziņas par nozīmīgiem procesuālajiem lēmumiem, piemēram, lēmums par aizdomās turēto drošības līdzekļa piemērošanu, ja tas netraucē izmeklēšanas intereses, atzīmēja KNAB pārstāvis.

Jau ziņots, ka KNAB vakar veicis kratīšanu Bērnu slimnīcā. Kā rakstīja "Latvijas Avīze", pēc kratīšanas veikšanas uz KNAB paskaidrojumu sniegšanai nogādātas BKUS amatpersonas, kas atbild par saimniecisko darbību.

Pēc neoficiālām ziņām, kratīšana saistīta ar iepirkšanas procedūrām BKUS daudzfunkcionālā korpusa būvniecībai.

Komentāri (92)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu