Rētas nav rotas (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc traumas man sejā palika labi redzama rēta. Kur to var likvidēt un cik tas maksā?

Lai pēc operācijas vai traumas uzlabotu sarētotas ādas izskatu, izmanto dažādas metodes. Izvēli nosaka rētas veids, izskats un citi kritēriji. Jāņem vērā, ka to var padarīt tikai krietni nemanāmāku, nevis likvidēt pavisam. Rētaudus var mīkstināt un retināt, samazināt to virsmas blīvumu, plašumu, balināt ādu un atjaunot mīkstos audus šajā vietā.

Atkarībā no rētas raksturojuma var piemērot ķirurģiskas, lāzerterapijas vai neinvazīvas (kompresijas terapija, speciālie plāksteri, geli) metodes. Piemērotāko no tām konsultācijā noteiks dermatologs, ķermeņa estētikas speciālists vai estētiskās plastikas ķirurgs.

Dažādas rētu mazināšanas metodes lieto Rīgas "Veselības centrā 4", skaistuma klīnikā "4. dimensija", lāzerplastikas un plastiskās ķirurģijas klīnikās. Izmaksas atkarīgas no metodes un tās sarežģītības. Skaistuma klīnikā rētu slīpēšana maksā, sākot no 5 latiem, ādas slīpēšana (ar anestēziju) – no 120 latiem. Plastikas ķirurga Jāņa Ģīļa privātklīnikā rētu korekcijas operācijas izmaksas sākas no 50 latiem.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu