"Hino" un "Scania" plāno veidot tirdzniecības aliansi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānas autobūves koncernā "Toyota" ietilpstošā kravas automašīnu ražošanas kompānija "Hino Motors" un Zviedrijas kravas automašīnu ražotājs "Scania" plāno veidot globālu tirdzniecības aliansi, tādējādi paplašinot pārdošanas kanālus Āzijā, Dienvidamerikā un citos strauji augošajos tirgos, atsaucoties uz anonīmiem informācijas avotiem, trešdien ziņo Japānas laikraksts "Nihon Keizai Shimbun".

Laikraksts norāda, ka uz šādu rīcību kompānijas "Hino" un "Scania" mudina visā pasaulē pieaugošais pieprasījums pēc kravas automašīnām un komerciālā transporta līdzekļiem, kā arī izaicinājums aktīvāk iesaistīties konkurences cīņā ar nozares līderi - Vācijas un ASV autobūves kompāniju "DaimlerChrysler", kas nesen pārņēma Japānas kravas automašīnu un autobusu ražotāju "Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corp.".

Plānots, ka nākamā gada aprīlī "Scania", izmantojot savus tirdzniecības kanālus un vietējos dīlerus, uzsāks "Hino" automašīnu tirdzniecību Dienvidkorejā, tādējādi pirmo reizi nodrošinot pilntiesīgu Japānas kravas automašīnu zīmolu ieiešanu Dienvidkorejas tirgū.

"Scania" Dienvidkorejā nodarbosies arī ar "Hino" automašīnu apkopi un remontu, kā arī ar rezerves daļu tirdzniecību.

2005.gadā Dienvidkorejas kravas automašīnu tirgus pārsniedza 210 000 vienību. Laikraksta "Nihon Keizai Shimbun" rīcībā esošā informācija liecina, ka "Hino" tuvāko divu gadu laikā plāno ieņemt 10% Dienvidkorejas kravas automašīnu tirgus.

Savukārt nākotnē "Scania" un "Hino" plāno izveidot kopīgu automašīnu piegādes un tirdzniecības tīklu visā pasaulē. Šī plāna ietvaros "Hino" uzņemsies vadošo lomu, apgādājot Taizemes, Malaizijas un citus Āzijas valstu tirgus, savukārt "Scania" pārraudzībā notiktu abu kompāniju automašīnu piegāde un tirdzniecība Eiropā un Dienvidamerikā.

Kompānijas "Hino" un "Scania" sadarbību uzsāka 2002.gadā, sākotnēji organizējot inženieru savstarpējo pieredzes apmaiņu. Tomēr šī sadarbība līdz šim ir aprobežojusies galvenokārt ar aktivitātēm Japānā, kur 2003.gadā "Hino" pārņēma savā pārraudzībā "Scania" kravas automašīnu tirdzniecības organizēšanu.

Kā jau ziņots, Vācijas rūpnieciskais koncerns MAN ir ieinteresēts "Scania" pārņemšanā.

"MAN un "Scania" saplūšana mums ir izdevīga, un mēs esam ieinteresēti šāda darījuma noslēgšanā. Kopā MAN un "Scania" varētu kļūt par Eiropas lielāko kravas automašīnu ražotāju, kas savukārt veidotu pamatu stabilai izaugsmei," norādīja MAN pārstāvji.

MAN vadītājs iepriekš norādījis, ka kompānija vēlas noslēgt sadarbības līgumus, lai trīskāršotu apgrozījumu, tādā veidā sasniedzot vadošo kravas mašīnu ražotāju "Volvo" un "DaimlerChrysler" pārdošanas apjomu.

Savukārt "Scania" pārstāvji iepriekš atzina, ka saplūšana ar Vācijas kompāniju ir "neizbēgama".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu