Izsolīs Merilinas Monro tērpus no filmām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Losandželosā izsolīs amerikāņu aktrises Merilinas Monro kostīmu kolekciju no filmām «Some Like It Hot» («Džezā tikai meitenes») un «There’s No Business Like Show Business», vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Kolekcijas kopējā vērtība novērtēta uz diviem miljoniem sterliņu mārciņu (2,5 miljoniem eiro).

No melna un miesaskrāsas auduma šūta kleita, kurā Monro izpildīja dziesmu «I’m Through With Love» režisora Billija Vaildera 1959.gada komēdijā «Some Like It Hot», varētu tikt izsolīta par 140 000 līdz 280 000 mārciņu (176 000 līdz 352 000 eiro), norāda izsoļu nams «Julien's Auctions».

Savukārt sudrabainās un baltās kleitas no 1954.gada muzikālās filmas «There’s No Business Like Show Business» cena tiek prognozēta līdz 70 000 mārciņu (88 000 eiro).

Britu kolekcionāram Deividam Geinsboro-Robertsam piederošā Monro mantu kolekcija tiek uzskatīta par lielāko pasaulē. Tajā ir aktrises apģērbi, plakāti, rotaslietas un citas personīgās lietas.

Geinsboro-Robertss sāka kolekcionēt 1991.gadā.

«Tagad pienācis laiks tajā dalīties ar pasauli,» viņš teica.

Izsole notiks 19.novembrī. Pirms tās priekšmeti no kolekcijas būs apskatāmi ceļojošā izstādē Losandželosā un Londonā.

Monro piederējušās lietas izsolēs parasti sasniedz ļoti augstas cenas. 2011.gadā kleita no filmas «The Seven Year Itch» tika pārdota par 5,5 miljoniem ASV dolāru (4,9 miljoniem eiro).

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu