200 kruīza kuģa pasažieriem Jaunzēlandē piemetas vēdervīruss

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunzēlandē norovīrusa uzliesmojumā uz kruīzu kuģa ir saslimuši apmēram 200 no tā pasažieriem, pirmdien paziņoja veselības aizsardzības iestādes.

Kruīzu kuģim «Dawn Princess» ar vairāk nekā 1500 pasažieriem, starp kuriem ir saslimušie, pirmdien bija paredzēts izbraukt uz Austrāliju, pabeidzot 13 dienu ceļojumu.

Kuģa operatorfirma ir «Princess Cruises», kas ir ASV Maiami pilsētā bāzētās firmas «Carnival Corp.» filiāle.

Norovīrusa uzliesmojums tagad sāk apsīkt, paziņoja Kenterberijas pilsētas medicīniskā dienesta pārstāvis Alisters Hamfrijs.

Norovīrusa izraisītā kuņģa un zarnu slimība parasti ilgst no vienas līdz trim dienām un var izraisīt vēdersāpes, nelabumu, caureju un vemšanu.

«Princess Cruises» paziņoja, ka saslimušie pasažieri ir izolēti savās kajītēs, līdz viņi vairs netiks uzskatīti par infekcioziem. Apkalpes locekļi ir dezinficējuši margas, durvju rokturus, liftu pogas un citas virsmas, kā arī aicinājuši pasažierus pareizi mazgāt rokas un lietot roku dezinfekcijas gelus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu