Tiek apsvērta iespēja atlaist pašreizējo Jūrmalas domi (80)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tiek apsvērta iespēja atlaist pašreizējo Jūrmalas domi, intervijā "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" saka vides ministrs, Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Raimonds Vējonis, kuram drīzumā būs jāpārņem atbildība arī par pašvaldību un reģionālās attīstības jautājumiem.

"Patlaban domājam par šīs pašvaldības atlaišanu, pētām likumdošanu šajā jomā. Protams, ir risks, ka, ievēlot jauno domi, tā būs tikpat sadrumstalota. Taču jācer uz vēlētāju veselo saprātu," saka Vējonis.

Viņaprāt, Jūrmalas dome ir maksimāli sadrumstalota, bieži pieņem nekonstruktīvus lēmumus. Domes priekšsēdētāji mainās biežāk nekā gadalaiki, bet nelabie paradumi paliek. Labi atalgotos amatos nereti tiek salikti savējie.

Pēc Vējoņa teiktā, interesanta situācija ir ar deputātu Raimondu Munkevicu, kas patlaban ir apsūdzētais kukuļdošanas lietā, taču tiek iecelts par domes priekšsēdētāja konsultantu kultūras un sporta jautājumos, ar algu, kas pārsniedz tūkstoš latus.

"Trekni dzīvo arī izglītības komitejas vadītājs Ilmārs Ančāns, saņemot 1200 latus mēnesī. Salīdzinājumam - Saeimas komiteju vadītāji saņem sešas reizes mazāku atalgojumu. Tas viss grauj sabiedrības uzticību pašvaldībai," piebilst Vējonis.

Jau ziņots, ka Jūrmalas dome 9.septembrī par domes priekšsēdētāju iecēla bijušo pilsētas izpilddirektoru Gati Truksni (LZS, KDS, LPP/LC), no mēra amata atbrīvojot Romualdu Ražuku (PS).

Komentāri (80)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu