Ārvalstnieki Latvijā bieži nonāk zagļu vai krāpnieku redzeslokā (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policija, apsardzes dienesti un pakalpojumu sektora pārstāvji, laikā, kad aizvien vairāk tūristu izvēlas apmeklēt mūsu valsti, nolēmuši veidot ciešāku sadarbību. Nepilni četri miljoni – tik daudz ārvalstu viesu ik gadu izvēlas apmeklēt Latviju. Daļa no ievērojamā iebraucēju skaita, nereti nonāk dažādās ķibelēs vai pat kļūst par noziedznieku upuriem.

Nepilni četri miljoni – tik daudz ārvalstu viesu ik gadu izvēlas apmeklēt Latviju. Daļa no ievērojamā iebraucēju skaita, nereti nonāk dažādās ķibelēs vai pat kļūst par noziedznieku upuriem.

Ārvalstnieki norāda, ka brīžos, kad nepieciešama palīdzība, viņi nesaņem gaidīto, kā arī bieži ir jūtama valodas barjera.

Lai uzlabotu tūristu drošību mūsu valstī, Viesnīcu un restorānu apvienības, policijas un apsardzes dienestu vadība šodien paziņoja par ciešāku darbību. Kopīgo sadarbības sākumu iezīmējot ar divu drošībai domātu bukletu izdošanu.

Tūristiem domātajā bukletā ir dažādi noderīgi padomi, piemēram, sabiedriskās vietās nenēsāt uzkrītošas dārglietas un izvairīties no tumšām un nomaļām ielām. Otrs buklets ir domāts restorānu un viesnīcu darbiniekiem.

Jānis Jenzis, Latvijas Viesnīcu un restorānu apvienības prezidents: "Ja līdz šim viesnīcu darbinieks darbojās savā nodaļā un neredz saikni ar apsardzes dienestu, tad šobrīd viņš saprot, izlasot informāciju, ka tiešām ir kopējās apsardzes komandas daļa."

Drošībai domātie bukleti būs pieejami lidostās, restorānos un viesnīcās. Informācija ir nepieciešama, skaidro policisti. Vieglprātība un elementāru drošības pamatu nezināšana ir izplatītākais iemesls, kāpēc tūristi kļūst par noziedznieku upuriem.

Uzņēmēji, kas apkalpo tūristus, nereti pavirši izturas pret viesu drošību. Tāpēc uzņēmēji tiek aicināti izglītot savus darbiniekus drošības jautājumos.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu